Birželio 14-16 dienomis Liepojoje vyko tarptautinis „Dobrecova CUP“ turnyras, kuriame dalyvavo ir BE1 NFA komanda. Po atkaklių čempionato kovų mūsų komanda tapo turnyro čempionais!

„Dobrecova CUP“ turnyras pradėtas organizuoti 2010 metais, o dalyvių kiekis ir renginio kokybė jame auga kiekvienais metais – ne išimtis ir šie metai! Vienas iš didžiausių ir prestižiškiausių vaikų futbolo turnyrų Baltijos šalyse šiais metais sulaukė 96 komandų iš 6 valstybių. Turnyro organizatorius Ingus Lukovičs tokią sėkmę sieja su tradicijomis ir kokybe:

„Organizuoju šį futbolo festivalį kiekvienais metais, nes noriu pristatyti Liepojos futbolo tradicijas ir populiarinti patį futbolą. Noriu, jog turnyras išlaikytų aukščiausią įmanomą lygį, todėl į jį kviečiu tik stipriausias komandas ir futbolo klubus.“ – sakė organizatorius I.Lukovičs.

U-14 grupėje, kurios čempionais tapo mūsų komanda, varžėsi 12 komandų. Mūsų ekipa grupės rungtynes penktadienį pradėjo susitikimu su Babīte SC. Rungtynės su Latvijos komanda baigėsi rezultatu 0:0. Sekančios dienos rungtynės vyko prieš labai pajėgią FC Bate ekipą iš Baltarusijos. Jose po Igno Skamarako įvarčio buvo pasiekta labai svarbi pergalė rezultatu 1:0. Po šių rungtynių ekipa pakilo į pirmąją vietą grupėje ir pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje mūsų komandos laukė RFS Riga ekipa. Pirmoji rungtynių pusė baigėsi rezultatu 0:0, tačiau antrajame kėlinyje Džiugo Čečkausko nuostabus žaidimas ir hat trick‘as (aut. past. trys įvarčiai) išvedė komandą į turnyro pusfinalį!

Pusfinalis prieš JFA Jelgava buvo pradėtas sunkiai ir po pirmojo kėlinio Be1 NFA komanda pralaiminėjo rezultatu 0:1. Tačiau ekipa parodė charakterį ir Vykintui Augustui Karjakinui išlyginus, o Ignui Skamarakui perlaužus rungtynių rezultatą buvo pasiekta pergalė rezultatu 2:1 ir Be1 NFA komanda pateko į turnyro finalą.

„Prieš finalą mes kalbėjome apie procesą ir kaip mums reikia gerai žaisti, o ne apie tai, kaip reikia laimėti. Tai padėjo negalvoti apie rezultato svarbą ir nejausti tokios didelės įtampos. Mūsų tikslas buvo tiesiog žaisti savo žaidimą.“ – apie pasiruošimą finalui kalbėjo vyr. treneris Mantas Gintalas.

Finale mūsų komandos laukė daugkartiniai Lietuvos ir šio turnyro čempionai „Vilnius FM“ komanda. Sekmadienio popietę prasidėjęs finalas įsibėgėjo labai sunkiai – pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 0:0. Antrojoje pusėje Adomas Norgėla gavo raudoną kortelę ir situacija tapo dar sudėtingesnė mūsų komandai.

„Iš tikrųjų varžovai tikrai buvo sukūrę keletą pavojingų progų prie mūsų vartų, tačiau jos buvo iš mūsų komandos klaidų, nes stengėmės visus kamuolius įžaidinėti. Stengėmės žaisti savo žaidimą, kurį mes propoguojame – daugiau žemais kamuoliais, trumpais perdavimais, greitomis atakomis.“ – apie rungtynių taktiką pasakojo komandos vyr. treneris.

Nepaisant labai sudėtingos situacijos rungtynių pabaigoje, nes reikėjo atlaikyti fizinį nuovargį ir nepadaryti klaidų gynyboje likus dešimtyje, jų pagrindinis laikas skelbė lygiąsias, o tai reiškė 11 metrų baudinius. Be1 NFA komanda užtikrintai realizavo visus baudos smūgius, o komandos vartininkas Vilius Šivickas atlaikė pirmąjį varžovų bandymą ir ekipa šventė pergalę rezultatu 5:4.

„Tai buvo mano pirmas toks turnyras, kuriame aš būčiau pagrindinis treneris ir vadovaučiau komandai, todėl prieš pat turnyrą visiems žaidėjams pasakiau, jog svarbiausia yra komanda, vienybė, pagarba vienas kitam ir palaikymas. Manau, jog jie manimi patikėjo, nes tikrai darė tai, ko aš prašiau. Buvo labai smagu ir širdis džiaugiasi, jog pavyko taip nuteikti komandą. Ypač finale, kuriame varžovas buvo principinis.“ – komandos pasirodymu turnyre džiaugėsi M.Gintalas.

Šio turnyro metu prie komandos vairo debiutavo ir naujasis Be1 NFA komandos treneris Daniel Okuniewski, kuris taip pat pasidalino savo įspūdžiais iš „Dobrecova CUP“ turnyro:

„Turnyras, atsižvelgiant į jo dydį, buvo gerai organizuotas ir vykdomas be didelių vėlavimų ir problemų. Mums reikėjo šio turnyro, kad komanda galėtų gerai žaisti ir įrodyti, jog jie yra viena iš geriausių 2005 m. komandų Baltijos šalių regione. Ir jie tai padarė! Mano ir trenerio Manto strategija buvo dirbti su berniukų psichologija ir duoti jiems šiek tiek daugiau – žaidimo įgūdžiai komandoje buvo geri, tiesiog reikėjo tinkamai nusiteikti. Vaikai labai gerai suprato, jog pergalė priklauso nuo jų mąstymo ir su teisingu požiūriu jie gali pasiekti aukščiausius rezultatus.“ – sakė D.Okuniewski.

Komandos naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas Džiugas Čečkauskas, kuris ketvirtfinalyje pelnė net tris įvarčius! Geriausiu viso turnyro vartininku buvo išrinktas baudos smūgį 11 metrų baudinių serijoje atlaikęs Vilius Šivickas!

Šis turnyras buvo labai sunkus mūsų ekipai, tačiau sunkumai ir parodo tikrąjį komandos veidą. Nepaisant ekipą palikusių kelių jos lyderių komanda parodė, jog turi tikrą nugalėtojų mentalitetą ir sunkiausiu metu likę mažumoje – iškovojo čempionų titulą! Be1 NFA dėkoja visai kartu vykusiai palaikymo komandai ir Kėdainių „Nevėžio“ klubui, kurio du žaidėjai prisijungė prie mūsų bei savo puikiu žaidimu padėjo tapti stipriausia šio turnyro ekipa!