Ankstų penktadienio rytą „Be1 NFA“ komanda pajudėjo Lenkijos link, kur šeštadienį startavo „Bellsport CUP“ turnyre Zakopanės mieste. Dėl nugalėtojų taurės visą savaitgalį varžėsi dvylika komandų, kurios pradėjo susitikimus suskirstytos į dvi grupes. 

Pirmąją turnyro dieną jaunieji futbolininkai iš Lietuvos sužaidė ketverias grupės rungtynes iš penkių su „J&J KSPN Pogoń Kraków” (2 – 0 W), „Arsenal Kijów” (1 – 0 W), „Sandecja Nowy Sącz 2” (0 – 0), „Podhale Nowy Targ” (1 – 1) ir dienos pabaigoje turnyrinėje lentelėje užėmė antrąją vietą. 

Antrąją dieną su nemažesniu kovingumu vaikinai stojo į akistatą su „Stal Rzeszów” komanda iš Lenkijos. Paskutinis grupės etapo mūšis futbolo aikštėje baigėsi rezultatu 0-1, „Be1 NFA” vaikinai nusileido bendraamžiams, bet turnyrinėje lentelėje išsaugojo antrąją poziciją, taip patekdami į pusfinalį, kuriame susitiko su esamais Ukrainos U-16 vicė čempionais– „Czarnomorec Odessa” komanda. Įtemptas pusfinalio mačas baigėsi lygiosiomis 0-0, tad rungtynės, pareikalavusios daug fizinių jėgų, taip pat tapo tikru psichologiniu išbandymu, jų laukė baudinių serija. Šiame etape tikru lyderiu tapo komandos vartininkas Rokas Bagdonavičius, atlaikęs priešininko smūgį ir iš vedęs komandą į „Bellsport CUP“ turnyro finalą. Baudinių serija baigėsi rezultatu 3-2 Be1 Nacionalinės futbolo akademijos naudai. 

Prieš finalą žaidėjai susikaupę klausėsi trenerių štabo nurodymų ir vyriausiojo trenerio Fabio Mazzone taktinių patarimų. Ryžtingai įžengus į aikštę „Be1 NFA” futbolininkų laukė paskutinis susitikimas su turnyro lyderiais „Stal Rzeszów” komanda iš Lenkijos. Finalinėse rungtynėse kartojosi pusfinalio scenarijus, nuaidėjus pagrindinio laiko švilpukui, skelbiančiam susitikimo pabaigą užfiksuotos lygiosios 0-0. Pusfinalyje nuo vienuolikos metrų žymos save jau išbandę Be1 žaidėjai vėl stojo mušti baudinių. Deja, šį kart ne taip sėkmingai ir rezultatu 2-3 turėjo pripažinti šeimininkų iš Lenkijos pranašumą. 

Po rungtynių futbolo operacijų vadovas „Daniel Okunewski” teigė, jog kiekvienas Be1 NFA komandos žaidėjas maksimaliai atidavė visą save ir nors rezultatas yra palankus „Stal Rzeszów” naudai, pagrindinio laiko metu akademijos žaidėjai spaudė savo varžovus į kampą ir neleido kontroliuoti kamuolio, už ką vaikinus galima pagirti: „Vaikinai puikiai susitvarkė  su psichologine įtampa ir fizniu nuovargiu, dabar truputis poilsio ir toliau dirbsime tam, jog gerintume rezultatus“. 

Visa Be1 NFA bendruomenė didžiuojasi auklėtiniais ir sveikina su antrąja vieta iš dvylikos turnyre pasirodžiusių komandų. Taip pat nuoširdžiai džiaugiamės dar vienu įvertinimu– vartininkas Rokas Bagdonavičius pripažintas geriausių turnnyro vartininku! Didelį ačiū sakome treneriams, kurie vedė jaunuosius futbolininkus į pergales – Fabio Mazzone, Daniel Okuniewski, Antonio Guglielmi ir Dominykas Bartusevičius.

Komandos sudėtis:

1. Rokas Bagdonavičius

2. Emilis Urbonas

3. Adomas Norgėla

4. Domas Slendzoka

5. Nazar Zubkov

6. Elingas Jonavičius

7. Vadim Šulžickij

8. Vykintas Augustas Karjakinas

9. Nojus Grudis

10. Ernestas Gudelevičius

11. Džiugas Čečkauskas

12. Martynas Džiugas

13. Matas Kazbaras

14. Kasparas Teresius

15. Matas Petkevičius

#OneforallAllforone #Be1 #NationalFootballAcademy