Futbolas- viena populiariausių sporto šakų pasaulyje, kuri įtraukia vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių. Kaune veikianti Nacionalinė futbolo akademija rūpinasi, kad net patys mažiausi futbolininkai įsitrauktu į žaidimą ir mokytųsi futbolo pagrindų linksmai ir kūrybingai.

Kodėl vaikams naudingas futbolas, kaip žaidžiant šį žaidimą lavėja asmenybė ir kaip BE1 NFA vyksta mažiausiųjų U8 ir U10 futbolininkų treniruotės aptarėme su BE1 NFA trenerio asistentu Mantu Rusiu ir fizinio rengimo treneriu Dominyku Bartusevičiumi.   

Kodėl mažiesiems yra naudingos futbolo treniruotės ir kaip jos lavina žaidėją fiziškai?

Visų pirma, futbolas kaip ir kiekvienas sportas padeda žmogui išlikti sveikam ir aktyviam. Taip pat vaikams yra svarbu turėti užsiėmimą, kuris padėtų išlieti susikaupusią energiją. Kalbant apie futbolą, tai sportas, kuriame vaikas tobulina koordinaciją, kūno kontrolę ir plečia savo judesių įvairovę. Šie fiziniai įgūdžiai lavėja, nes futbole aplinka ir žaidybinės situacijos be perstojo kinta.  Jei tėvai nori, jog vaikas išvystytų motorinius įgūdžius, kurie labai svarbūs kasdieniame gyvenime – futbolas yra puikus pasirinkimas.

Kuo futbolas vaikui gali padėti už aikštės ribų?

Tai dinamiškas, komandinis sportas – futbolininkai turi dirbti kartu, atlikti komandines užduotis. Mažiesiems bandome paaiškinti, jog būtina palaikyti komandos draugą įvairiose situacijose. Praktikoje aiškiai matosi, jog vaikai žaidžiantys futbolą ar kitą komandinį sportą lengviau integruojasi mokykloje, šeimoje, moka dalintis su broliais ar seserimis.
Kaip treneriai mes skiriame didelį dėmesį žmogiškosioms vertybėms ir disciplinai, pasitikėjimui savimi.

BE1 NFA jaunėliai turi ir papildomų veiklų. Kodėl tai svarbu futbolininkui? 

Taip, bandome į treniruočių procesą integruoti ir papildomas veiklas, šiuo metu jaunėliai turi treniruotes baseine. Integruojame baseiną į treniruočių programą, nes net ir patiems mažiausiems tai yra puikus būdas atsipalaiduoti užsiimant aktyvia veikla. Pats treniruočių procesas taip pat tampa dinamiškesnis ir smagesnis vaikams, kai treniruotės iš aikštės kartais perkeliamos į vandenį.
Taip pat mažieji akademijos futbolininkai turi ir anglų kalbos pamokas. Šiuolaikiniame sporto pasaulyje anglų kalba yra neišvengiama, antra, mūsų kolektyvas yra tarptautinis, tad anglų pamokos yra svarbi treniruočių proceso dalis. 

Kokie yra jaunėlių treniruočių principai?

Principai labai paprasti, mažieji futbolininkai turi mėgautis žaidimu. Futbolas šiai amžiaus grupei turi būti smagus ir įtraukiantis. Taip pat akcentuojame judėjimą ir jo svarbą.