Treniruodamiesi BE1 Nacionalinėje Futbolo Akademijoje ar užsiimdami sportu vaikai gali išmokti labai daug svarbių ir gyvenimiškų pamokų. BE1 NFA treneriai stengiasi, jog vaikų futbolas būtų paremtas ne tik technika ir pasiekimais, bet taipogi ir vertybėmis, kurios padeda ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Kaune veikianti futbolo akademija kviečia susipažinti su šešiomis vertybėmis, kurios dažnai sutinkamos ir atpažįstamos futbolininko asmenybėje.  


1 BE1 NFA vertybė – tikslai

Noras siekti užsibrėžto tikslo vaikui padeda tuomet, kai norima gauti gerą pažymi, išmokti naujų dalykų, turėti pasisekimą mėgstamoje veikloje. Būtent futbolas padeda vaikui suprasti, kad niekas neateina lengvai ir be pastangų, tai sporto šaka, kurioje vaikas turi turėti tikslų ir jų siekti. Norint tapti konkurencingu žaidėju, reikia prisiminti, jog tai kainuos daug laiko, teks laikytis disciplinos, taisyklių, įdėti daug darbo. Juk visi žinome, kad pergalė yra saldesnė tuomet, kai į ją įdėta daugiau pastangų.

2 BE1 NFA vertybė – mokymasis iš klaidų

Kuo daugiau klaidų daro žmogus, tuo daugiau patirties jis įgauna. Ne išmtis ir sportininkai, kiekvienas profesionalas yra padaręs klaidų, kurios jį nuvedė ten, kur jis yra dabar. Futbole galima išmokti, tai jog padaryta klaida nėra pasaulio pabaiga. Dažnai šis įgūdis perkeliamas ir į realų gyvenimą, kuriame vaikas puikiai supranta, kad klaidas reikia priimti, jas išanalizuoti ir stengtis to nebekartoti.

3 BE1 NFA vertybė – komandinė galia

Sportas bendrąja prasme, o tuo labiau futbolas gali parodyti žmogui tikrąją komandinio darbo vertę. Futbole vaikai išmoksta, jog kiekvienas komandoje turi savo vaidmenį ir jog vieną dieną tu gali turėti pagrindinę rolę, o kitą dieną tu turėsi padėti savo komandos draugui sužibėti. Pagrįstas pasitikėjimas žmonėmis ir bendro tikslo siekimas, kurio išmoko futbolas, sportininkus lydi visą gyvenimą.

4 BE1 NFA vertybė – būk savimi

Daug žmonių mėgsta lyginti save su kitais ir tai dažniausia atsispindi sumažėjusiame pasitikėjime savimi ir savivertėje. Anaiptol, futbolas to nemoko, futbolas moko vaikus, jog reikia dirbti tam, kad būtum savo paties geriausia versija. To pasėkoje žmogus išmoksta išsikelti realius ir įgyvendinamus tikslus, tikslingai dirbti ties tuo bei netapatinti savęs su kitais žmonėmis.

5 BE1 NFA – klausytis ir vadovaukis instrukcijomis

Futbolas turi taisykles, kurių privalu laikytis aikštėje. Futbole yra žmonės, kuriuos privalu gerbti ir jų klausyti, tai treneriai ir teisėjai. Kuo ankščiau vaikai pradeda sportuoti, tuo jiems lengviau laikytis taisyklių, vadovautis nuorodomis ir atlikti užduotis teisingai, taip pat sportininkai yra tie žmonės, kurie dažniausiai sugeba į kritiką reaguoti adekvačiai.

6 BE1 NFA vertybė – judėti yra sveika

Futbolas, tai sportas kuris verčia daug ir aktyviai judėti. Sportas yra puiki prevencija nuo įvairių ligų,  kuo anksčiau vaikas pradeda užsiimti sportu, tuo didesnė tikimybė, kad jo raida bus sėkmingesnė, o vėliasniame gyvenimo periode jis taip pat išliks aktyvus. Kuomet vaikas juda žaidime, fizinis aktyvumas jam pradeda asocijuotis su linksmybėmis ir gera savijauta, kas išauga į įprotį.

Šiame blogo įraše įvardinome tik šešias savybes, kurios futbolo pagalba ugdomos jaunuosiuose futbolininkuose. Žinoma, yra dar begalė savybių ir kitų naudų, kurių nepaminėjome ir kurias suteikia sportas, futbolas ir treniruotės BE1 Nacionalinėje Futbolo Akademijoje. Registruokis į nemokamą treniruotę.

SKAITYKITE: KODĖL PRADINUKUI NAUDINGAS FUTBOLAS? JAUNĖLIAI BE1 NFA