Dalis BE1 Nacionalinės Futbolo Akademijos žaidėjų turi profesionalaus futbolininko kontraktą, todėl labai dažnai sulaukiame klausimų, ką reiškia jaunuoliui pasirašyti profesionalaus žaidėjo kontraktą? Trumpi atsakymai, kurie padės jums suprasti daugiau apie kontraktus, BE1 futbolo treniruotes Kaune ir kontrakto prasmę.

1. Kas yra profesionalaus žaidėjo kontraktas?

Profesionalus žaidėjo kontraktas– tai reiškinys kuomet futbolininkui, žaidžiančiam klube, yra mokamas atlygis, o žaidėjas įgauna profesionalaus sportininko statusą.

2. Kas inicijuoja kontrakto pasirašymą?

Kontrakto pasirašymą su žaidėju trenerių teikimu inicijuoja klubas.

3. Kodėl žaidėjams siūloma pasirašyti kontraktus?

Kontraktai žaidėjams siūlomi dėl dviejų priežasčių, pirmoji– kontroliuojamas žaidėjo perėjimas į kitas komandas, antroji– signalas žaidėjui, jog jo pasiekimai yra įvertinti.

4. Kada žaidėjas gali pasirašyti kontraktą?

Lietuvoje profesionalius kontraktus galima pasirašyti nuo 14 metų kartu su tėvų sutikimu, nuo 16 metų žaidėjas kontraktą gali pasirašyti savarankiškai.

5. Ką pasirašant kontraktą įsipareigoja klubas?

Pasirašant kontraktą klubas įsipareigoja žaidėjui mokėti atlygį, taip pat suteikti visas treniruočių sąlygas, medicininę priežiūrą.

6. Ką pasirašant kontraktą įsipareigoja futbolininkas?

Pasirašant kontraktą žaidėjas tampa profesionalu ir įsipareigoja tinkamai atstovauti ir reprezentuoti klubą.

7. Kiek žaidėjų pasirašiųsių kontraktus šiuo metu turi BE1 NFA?

BE1 šiuo metu turi 6 žaidėjus, kurie yra pasirašę kontraktą su akademija. Žaidėjai sėkmingai atstovauja klubą, bei dalyvauja įvairių Europos akademijų peržiūrose.