Kol futbolas vaikams Kaune, Lietuvoje ir visame pasaulyje yra sustojęs, BE1 NFA tęsia treniruočių procesą nuotoliniu būdu. Treneriams tenka kuo skubiau persiorientuoti ir redaguoti treniruočių metodus, tam, jog vaikų futbolo treniruotės, vedamos nuotolinių būdu, išliktų įdomios, pritraukiančios dėmesį bei duodančios rezultatų. BE1 futbolo akademijos Kaune fizinio pasirengimo treneris Dominykas, pasidalino savo mintimis ir pasakojimu apie darbą karantino laikotarpio metu.

Apie BE1 NFA futbolo akademijos iššūkius karantino metu:

Pagrindinis iššūkis, neabejotinai, žmogiškojo faktoriaus trūkumas. Žvelgiame į sportininkus kaip į individualias asmenybes, tačiau dabartinėmis sąlygomis, dirbant nuotoliniu būdu, tokio lygio individualumą pasiekti gan sudėtinga. Bandome maksimizuoti turimas sąlygas, siunčiame treniruočių medžiagą, rūpinamės atgaliniu ryšiu, tai neprilygsta tam, kas vyksta gyvų treniruočių metu aikštėje, bet šiuo metu tai vienintelis būdas palaikyti žaidėjų formą. Mūsų futbolo mokykla žino, jog kiekviena diena be treniruotės futbolininkui reiškia be galo daug fiziniais, techniniais, psichologiniais futbolo aspektais, tad siekiame sudaryti kaip įmanoma patogesnes sąlygas treniruotis.

Apie BE1 NFA futbolo treniruotes ir motyvaciją:

Jeigu reikėtų rinktis vieną motyvacijos būdą, tuomet išskirčiau, tai jog futbolininkams reikia parodyti, jog jų atliekama veikla yra prasminga. Žaidėjai, visu pirma, turi suvokti priežastis to ką jie daro, kokia to prasmė, kokia nauda, koks yra rezultatas. Vargu, ar bet kuris iš mūsų dėtų maksimalias pastangas į tai kame nematome jokios prasmės ir jokio galutinio rezultato. Mėgaujamės tuo ką darome tik tuomet, kai suprantame kam tai darome.

Apie BE1 NFA nuotolinių futbolo treniruočių monitoringą:

Stengiamės nekomplikuoti ir neapsunkinti žaidėjų, pasitelkiame dvi pagrindines priemones: vaizdo įrašus, mobiliąją aplikaciją. Kas kart atlikdami treniruotę žaidėjai ją filmuoja, siunčia treneriams, mes savo ruožtu teikiame pastebėjimus, korekcijas. Ištvermės treniruočių metu žaidėjai naudoja mobiliąją aplikaciją registruojančią treniruotės trukmę, o telefone esanti vietos nustatymo technologija registruoja nubėgta atstumą bei jo įveikimo trukmę. Tai vienos iš priemonių kurių pagalba valdome treniruočių procesą. Tikimės, jog karantino metu kiekvienas Lietuvos pilietis suvoks esamos padėties rimtumą, pasaulinė pandemija bus išspręsta ir netrukus pasaulis bei futbolas sugrįš į natūralias jiems priklausančias sąlygas.

Kaip atrodo BE1 NFA trenerių online futbolo treniruotės? 👇