BE1 NFA supranta, jog tėvystė yra nelengvas ir daug pastangų reikalaujantis darbas. Dažno futbolininko tėvai sprendžia įvairias vidines dilemas susijusias su sportininko ugdymu, palaikymu, sprendimų svarbių atžalai priėmimu, kovoja su abejonėmis. BE1 futbolo akademija Kaune, nori dalintis mūsų bendruomenės tėvų patirtimis futbolininkų ugdyme. Kas jei ne tėvai auginantys futbolininkus gali patarti tėvams auginantiems futbolininkus? Kas jei ne tėvai gali padėti futbolui Lietuvoje grįžti į stadionus? Šiandieną norime pasidalinti BE1 nacionalinėje futbolo akademijoje besitreniruojančio vartininko mamos linkėjimais ir patarimais futbolo žaidėjų tėvams.

„Nuo penkerių metų mano sūnus susidomėjo futbolu. Kiekvieną dieną kieme jo laukdavo draugas, kuris laikydamas kamuolį užantyje, nerimastingai trypčiodavo ir laukdavo, kol kieme pasirodys Vilius ir jie galės pradėti vaikytis kamuolį – vienam juk neįdomu. Šeimoje nebuvo futbolo žaidėjų, futbolininkų ar trenerių, kurie būtų paskatinę sūnų rinktis futbolą, šį kelią jis pasirinko savarankiškai, jaučiant, jog kiemo žaidimai su kamuoliu jam puikiai sekasi ir reiškia vis daugiau. Aš kaip mama, visuomet stengiausi pritarti Viliaus pasirinkimams ir paskatinti jį – futbolas buvo ne išimtis. Neatsimenu kuomet sūnų būtų reikėję kalbinti eiti į treniruotę, jis pats visuomet rasdavo vidinės motyvacijos siekti savo tikslo – būti stipriu vartininku. O norint būti stipriu vartininku reikalingas ne tik fizinis pasirengimas, bet ir pasitikėjimas savimi ir komanda, kantrybė, darbštumas. Mano kaip mamos įsitikinimu, labai svarbus futbolininko kelyje yra ir šeimos palaikymas.
               Vilius labai dažnai mane priverčia juo didžiuotis. Atsimenu momentą, kai Vilniuje jis gavo geriausio vartininko apdovanojimą, neįtikėtinas pasididžiavimo jausmas užplūdo mane. Būnant futbolininko mama, seka ne tik gražios akimirkos, kyla ir įvairiausių dilemų, klausimų. Vienas iš sunkiausių apsisprendimų buvo išleisti sūnų iš tėvų namų į futbolo akademiją. Tuo metu sūnus buvo labai jauno amžiaus. Šį sprendimą priėmėme kartu, juk Vilius to norėjo, tai jo svajonė. Norėčiau paskatinti visus tėvelius palaikyti savo futbolininkus.  Būkite kantrūs ir palaikykite savo vaiką net jei jūsų lūkesčiai yra kitokie.

Linkiu meilės sau bei savo vaikams,
-Sandra „