Pasibaigus susitarimui tarp BE1 NFA ir U14 komandos trenerio iš Italijos, Antonio Guglielmi, pastarąjį mėnesį futbolo akademija buvo įnikusi į naujojo trenerio paieškas. Po ilgų derybų BE1 NFA oficialiai skelbia, jog šio amžiaus komandoms vadovaus treneris iš  Portugalijos – Andre Pires Rijo. Šis 29-erių metų portugalas jau yra įgijęs solidų patirties bagažą dirbant su Lisabonos „Benfica“, Setubalio „Vitoria“,  ir kitų Portugalijos akademijų jaunimu, tad futbolo sportas jam tikrai nėra naujiena. Planuojama, jog  jau liepos 14d. specialistas susipažins su Kaune įsikūrusios futbolo akademijos komandomis.

Jaunųjų futbolininkų ugdymo procese, Andres, karjerą pradėjo 2011m. „Amadora“ CF klube žaidžiančiame Portugalijos regioninėje lygoje, paskui ją tęsė kaip  U17 komandos treneris SU „Sintrense“ klube, su kuriuo dalyvavo Portugalijos čempionate. Jau 2016-ais metais, Andres, perimė FC „Vitoria“ U19 komandos vairą ir su šia komanda dalyvavo Portugalijos Premier lygos čempionatuose. Sekančia karjeros stotele Andres Pires Rijo tapo gerai Europoje ir visame pasaulyje žinomas SL „Benfica“ klubas. Po dviejų metų legendiniame Portugalijos klube,  2019-2020 metų sezoną treneris persikėlė į Aziją, kur dirbo FC „Zibo Origin“ klube, kuriame vadovavo U20 komandai žaidžiančiai antrojoje Kinijos lygoje.

Darbą BE1 NFA trenerių štabe futbolo specialistas pradės jau Liepos viduryje. Atvykti į Lietuvą specialistą paskatino Nacionalinės Futbolo Akademijos pristatyta vizija ir  tikslai ir  formuojamas trenerių štabas.

„Daugiausiai patirties jaunimo futbole  įgavau Portugalijoje, o pastarąjį sezoną dirbau vyriausiuoju treneriu Kinijoje, klube kuriame  buvau atsakingas ir už jaunimo ugdymo programų sudarymą, tad tiek trenerio, tiek kitos funkcijos futbole  man yra gerai pažįstamos. Ši futbolo akademija mane sužavėjo savo aiškiais tikslais, inovatyvumu ir ambicijomis. Kadangi jau susipažinau su trenerių štabu dirbsiančiu drauge, manau, kad nebus sunku siekti aukštų rezultatų ir įvykdyti išsikeltus tikslus, ugdant jaunuosius talentus. Nors apie Lietuvą žinau ne per daugiausiai, bet nekantrauju kada galėsiu su viskuo susipažinti.“-teigė Andres

Vasarą BE1 NFA pasitiks atsinaujinusi, nes jau šią  savaitę į Lietuvą atvyksta vyriausiasis treneris, taip pat Portugalas, Lisabonos „Sporting“ akademijoje  dirbęs Diogo Botas, kuris treniruos elitinę  BE1 NFA komandą ir vadovaus akademijos jaunimo ugdymui. Nuo liepos mėnesio akademija intensyviai startuoja su vasaros stovyklomis – elitine ir dienos stovykla, kuriose  galėsite susipažinti su šiuo treneriu iš arčiau. O jau liepos viduryje komanda susipažins ir su U14  komandos vairininku Andres Pires Rijo.

Paskutinę liepos savaitę bus pradėtas intensyvus komandų pasiruošimas naujajam sezonui, tad pats laikas išbadyti save BE1 NFA atrankose!