Visą savaitgalį, mažieji BE1 NFA futbolininkai leido saulės mieste, Šiauliuose, vykstančiame turnyre „Bodesa Cup“ 2020. Penktadienį su U11 futbolo akademijos komanda, turnyrą pradėjo treneris Edmundas Pukys, o šeštadienį ir sekmadienį, prie jo prisijungė mažiausieji BE1’iečiai – U10 ir U9 komandos, kartu su treneriu Skirmantu Šeštavicku. Futbolo akademijos Kaune auklėtiniams sekėsi skirtingai, o komandų rezultatus ir futbolo trenerių komentarus rasite apačioje 👇

BE1 NFA U11 – 2 vieta:

BE1 NFA 3:1 ŠAFF rinktinė

BE1 NFA 2:1 Klaipėdos FM B

BE1 NFA 3:0 Kretingos SM

BE1 NFA 0:0 FA „Panevėžys“

Finalas – BE1 NFA 0:3 Klaipėdos FM

Edmundas Pukys

FUTBOLO TRENERIO EDMUNDO PUKIO KOMENTARAS:

Turnyre vienur pavyko geriau, kitur blogiau, nesureikšminame rezultatų, svarbiausia žaisti ir jausti savo tobulėjimą. Pralaimėjimas finale išryškino mūsų silpnąsias vietas, parodė ką mums treniruotėse reikia taisyti. Komandai vis dar trūksta tvirtumo atakose ir pasitikėjimo, tačiau džiaugiuosi ne komandos rezultatais, bet žaidimu, kiekvienos rungtynės yra patirtis. Vaikai nuveikė tikrai didelį darbą aikštėje, didžiuojuosi jais!

BE1 NFA U9 – 9 vieta

 BE1 NFA 4-5 FK „Banga“

BE1 NFA 5-7 FA „Šiauliai“

BE1 NFA 2-3 FC „Džiugas“

BE1 NFA 2-3 Klaipėdos FM

BE1 NFA 8:4  „Kauno Žalgiris“


BE1 NFA U10 – 6 vieta

BE1 NFA 4-8 BFA

BE1 NFA 7-0 Liepajas FS

BE1 NFA 3-6 FA „Šiauliai“

BE1 NFA 8-2 „KŽ“ Balti

BE1 NFA 4-2 Klaipėdos FM

Be1 NFA 1-7 „KŽ“ White

FUTBOLO TRENERIO SKIRMANTO ŠEŠTAVICKO KOMENTARAS:

U9 amžiaus grupės varžybose trūko pasitikėjimo savimi, trūko futbolininkų, kurie imtūsi iniciatyvos ir „patrauktų“ komandą į priekį. Visumoje mušėme daug ivarčiu, gaila, jog dar daugiau praleidome. 9 vieta neskamba šauniai, bet pažiūrėjus į rungtynių rezultatus nėra taip blogai. Ne pirmą kartą sušlubuoja komandos mentalitetas, bet ties tuo dirbame, o svarbiausia visoms komandos metėme iššūkį.

U10 amžiaus grupei turnyras išties buvo banguotas. Invidualiai žaideme neblogai, bet komandiškai pritrūkdavo to paskutinio perdavimo: apeiname 2-3 berniukus ir vis dar norime bėgti su kamuoliu. Pamačiau, kad šiai komandai sunku žaisti praleidus įvartį, todėl pasitarę su akademijos vyr. treneriu Diogo Botas, planuojame jog sporto psichologijos užsiėmimus šiai amžiaus grupei vykdysime dažniau nei buvo numatyta. Džiugu matyti, kad akademijos personalas (treneriai, vadovai, futbolo analitikai, fizinio pasirengimo treneriai) nori padėti mažiausiems akademijos aukletiniams pakilti į viršų. Tai parodo, jog kiekvienas futbolininkas ir kiekviena amžiaus grupė yra svarbi. Dirbam ir važiuojam į priekį, sezone laukia ilgas ir nuoseklus darbas!

Tarptautinės futbolo žinios ir įvairiapusiškas žaidėjų ugdymas BE1 NFA akademijoje. Nori ir tu? Prisijunk prie BE1 NFA komandos – registruokis į atvirą treniruotę ČIA.