Įpusėjo antrasis mėnuo kuomet BE1 NFA komandos intensyviai treniruojasi ir dalyvauja įvairių amžiaus grupių futbolo čempionatuose. Kol kas BE1 NFA komandos žygiuoja pakankamai užtikrintai – įtikinamais rezultatais skina pergales ir užima lyderės pozicijas. Lietuvos U-19 jaunimo čempionate BE1 futbolo akademijos komanda turnyrinėje lentelėje rikiuojasi pirma ir tolsta nuo artimiausių konkurentų – Kauno Žalgirio FA. U-16 Nacionalinės Futbolo Akademijos komanda taip pat, neužleidžia lyderės pozicijų ir šešiais taškais lenkia artimiausią persekiotoją – FM Fortūna. U-14 Lietuvos jaunučių čempionate BE1 komanda yra trečioje vietoje ir nusileidžia tik Baltijos FA ir FA–FK Panevėžio komandoms. O itin konkurencingame U-13 čempionate BE1 NFA mina ant kulnų pirmoje vietoje esančiai FM Ąžuolas komandai, nuo kurios atsilieka vos vienu tašku. Taip pat šią savaitę mažųjų BE1 žaidėjų dienotvarkėje dominavo futbolas, sveikiname trenerį Skirmantą Šeštavicką su U-9 komanda iškovojus antrąją vietą.

PIRMOS LYGOS U-16 DIVIZIONO PIETŲ-RYTŲ REGIONAS

BE1 NFA 2:0 FK Žalgiris

20′ geltona kortelė Julius Virbalas
34′ įvartis Ernestas Gudelevičius
40′ geltona kortelė Tomas Gumbelevičius
45′ geltona kortelė Elingas Jonavičius
48′ įvartis Ernestas Gudelevičius
52′ geltona kortelė Haroldas Jasunskis

TRENERIO DIOGO BOTAS KOMENTARAS:

Geras iššūkis iš varžovų, bet komanda padarė viską ko reikėjo norint pasiekti pergalę. Puolant ir ginantis atlikome gerą darbą, įdėjome daug pastangų, žaidėme rodant savo identitetą, šie aspektai padeda kontroliuoti žaidimą ir parodyti tai ką galime. Džiugina matyti žaidėjų tobulėjimą ir laimingus veidus po rungtynių.

LIETUVOS JAUNUČIU ČEMPIONATO U-13 DIVIZIONO PIETU REGIONAS

BE1 NFA 7:6 FA Dainava

41′ įvartis Tomas Gutauskas
65′ neįmuštas 11 m. baudinys

Rezultatas pasibaigus rungtynių laikui: 1:1
Baudinių serija: 6:5 laimėjo BE1 NFA

TRENERIO ANDRE RIJO KOMENTARAS:

Tai buvo itin atkaklus žaidimas ir tai galima įžvelgti rezultate. Manau, kad buvome nusipelnę laimėti per rungtynių laiką, bet deja, pranašumą reikėjo įrodinėti baudinių serijos metu. Džiugu, kad ir toliau skleidžiame žinią, jog esame konkurencinga komanda pasiryžusi kovoti dėl aukščiausių vietų.

LIETUVOS JAUNIMO U-19 ČEMPIONATO PIETŲ-RYTŲ REGIONAS

BE1 NFA 12:0 FM Žaibas

1′ įvartis Nojus Grudis
12′ įvartis iš 11m. baudinio Nojus Grudis
22′ įvartis Emilis Talačka
25′ įvartis Nojus Grudis
33′ įvartis Domas Slendzoka
39′ geltona kortelė Nazar Zubkov
45′ įvartis Ernestas Gudelevičius
50′ įvartis Ernestas Gudelevičius
51′ įvartis Emilis Talačka
57′ įvartis Julius Virbalas
65′ įvartis Justas Paštukas
77′ įvartis Justas Paštukas
82′ įvartis Julius Virbalas

TRENERIO DIOGO BOTAS KOMENTARAS:

Futbolininkai šiandieną parodė, jog net ir susiduriant su skirtingais iššūkiais, jie geba išlikti vieningi. Šiai dienai komanda demonstruoja tvirtą mentalitetą ir rimtą požiūrį į žaidimą, o tai mane verčia didžiuotis būnant jų treneriu. Šių rungtynių rezultatas man nėra svarbus, svarbu tai kaip žaidėjai dirbo ir kokį nusiteikimą parodė aikštėje.

LIETUVOS JAUNUČIŲ FUTBOLO ČEMPIONATO U-14 DIVIZIONO PIETŲ-RYTŲ REGIONAS

BE1 NFA 1:0 FM Ąžuolas

42′ geltona kortelė Paulius Stankus
59′ įvartis Vilius Kondrotas

TRENERIO ANDRE RIJO KOMENTARAS:

Vertėtų paminėti, jog priešininkas buvo labai stiprus, o tuo mes džiaugiamės, nes kovingos rungtynės padeda mums augti. Pirmoje rungtynių pusėje turėjome problemų su oponentų spaudimu žaidžiant vienas prieš vieną ir mums nepavyko rasti erdvių, kurias galėtume išnaudoti. Džiugu, jog antrajame kėlinyje mums pavyko išspręsti šią problemą ir rasti daugiau erdvių, o tai žaidimui suteikė sklandumo. Džiaugiuosi rezultatu, mes nusipelnėme pergalės.

SPORTFAN FUTBOLO FESTIVALIS

BE1 NFA U8 komanda:
BE1 NFA 9:0 Kauno Žalgiris
BE1 NFA 1:4 Marijampolės Sudūva
BE1 NFA 3:0 FM Žaibas
BE1 NFA 4:3 Granitas

BE1 NFA U9 komanda:
BE1 NFA 3:8 Kauno Žalgiris
BE1 NFA 4-7 FM Audra
BE1 NFA 2:3 Kauno Žalgiris
BE1 NFA 3-4 Dainava

BE1 NFA U9 komanda:
BE1 NFA 1:0 Kauno Žalgiris
BE1 NFA 1:3 Telšių Džiugas
BE1 NFA 3:0 Aleksotas
BE1 NFA 3:1 Kauno Žalgiris
2 VIETA

TRENERIO SKIRMANTO ŠEŠTAVICKO KOMENTARAS:

BE1 NFA U8:
Šiai komandai turnyras sukėlė daug džiaugsmo ir emocijų, Džiaugiuosi, kad šiame turnyre progą pasireikšti gavo neseniai prie BE1 akademijos prisijungę berniukai, o senbuviai jiems puikiai padėjo integruotis.

BE1 NFA U9:
Turbūt pirmasis turnyras, kuomet nepavyko iškovoti nei vienos pergalės. Nežiūrint į rezultatą, svarbu jog įgavome žaidimo praktikos, ypatingai gera patirtis buvo berniukams, kurie rečiau dalyvauja turnyruose, ar yra metais jaunesni. Futbolo turnyro metu buvo ir gražių momentų, taip pat pamatėme, jog turime dar labai daug dirbti.

BE1 NFA U9:
Sekmadienį U10 turnyre dalyvavome su metais jaunesniais berniukais iš U9 komandos. Savaitgalį vainikavo šios komandos iškovota 2 vieta, o tai yra rimtas pareiškimas žaidžiant prieš metais vyresnius futbolininkus. Puikų nusiteikimą vaikinai parodė jau pirmose varžybose kuriose buvome ypatingai kovingi. Tikriausiai papildomos motyvacijos ir noro laimėti suteikė tai jog žaidėme prieš vyresnius. Esu labai patenkintas žaidimu kurį parodėme: trumpu, ilgu, žemu kamuolio perdavimu, sprendimais ir techniniais veiksmais.

Tarptautinės futbolo žinios, įvairiapusiškas žaidėjų ugdymas ir aukšto lygio futbolo treniruotės vaikams. Nori ir tu? Prisijunk prie BE1 NFA komandos – registruokis į atvirą treniruotę ČIA.

Straipsnio šaltinis: http://lietuvosfutbolas.lt/