Duomenys ir jų analizė tampa neatsiejama gyvenimo dalis neaplenkianti sporto industrijos ir sporto karaliaus – futbolo. Šiuolaikinės tendencijos ir aukščiausių futbolo lygų bei klubų pavyzdžiai rodo, jog futbolo analizė yra kasdienis darbas norint išlikti konkurencinga komanda futbolo sporte. Be skaičių, vaizdo įrašų ir kitų rodiklių duomenys nėra vertingi, todėl BE1 Nacionalinėje Futbolo Akademijoje dirba futbolo analitikas, kuris rūpinasi, jog šie duomenys būtų paversti apčiuopiamą naudą teikiančia informacija. Norint palengvinti vaizdo įrašų apdorojimo procesą, futbolo akademijoje, naudojame „Once Sport“ programinę įrangą. Tad šiame blogo įraše norėtume papasakoti apie vaizdo įrašų svarbą analizuojant futbolo treniruotes, ar futbolo varžybas ir kaip programinė įrangą gali tam pasitarnauti.

VIZUALIZACIJA FUTBOLE

Žmonės įvairiose gyvenimo situacijoje labiausiai pasitiki savo regimuoju pojūčių, todėl daugiausiai informacijos, kurios priima žmogaus smegenys ateina per vaizdinę medžiagą. Tai ypač svarbu sportininkams ir jų individualiam tobulėjimui, kadangi treneris vaizdo medžiagoje gali perteikti savo reikalavimus ir lūkesčius, futbolininkas gali geriau įsisavinti žinias.
Šiuolaikinėje visuomenėje, kai žmonės gauna vis daugiau ir daugiau informacijos, sukoncentruoti dėmesį yra vis sunkiau, tad apdorotos vaizdo medžiagos rodymas atletams yra efektyvus būdas perteikti informaciją ir yra kur kas pranašesnis nei tik verbalinis bendravimas su futbolininkais.

LENGVAI PASIEKIAMA IR PATEIKIAMA INFORMACIJA FUTBOLININKAMS

Futbolo analizėje vaizdo įrašai yra dominuojanti forma, o taip pat vienas priimtiniausių turinio pateikimo būdų, kokius galima pateikti žmogui, o ypatingai jaunam futbolininkui, kuris įpratęs laiką leisti su Youtube ar Netflix. Naudojant tam tikras programas, pavyzdžiui „Once Sport“ vaizdo įrašų analizės programą, vos keliais mygtukų paspaudimais ant vaizdo įrašo galima įterpti grafinius objektus ir norint atlikti futbolo analizę nebereikia jokių ypatingų techninių žinių. Visą vaizdo analizę galima bendrinti su žaidėjais per įvairias platformas: „WhatsApp“, „Messenger“ ar kt. Aiški, su grafiniais elementais ir komentarais pateikta analizė gali būti siunčiama komandai, individualiems žaidėjams, ar būti aptariama gyvų susitikimų metu. Kiekviena vaizdo įrašų analizės metu pastebėtas, apibrauktas, sulėtintas momentas yra įsisavinamas daug geriau naudojant grafinius objektus suteikiančius aiškumo. Lengvai pasiekiamas ir aiškiai pateikiamas turinys turi didelę įtaką futbolo analizės kokybei.

BE1 NFA futbolo analitikas dirba su „Once Sport“ vaizdo įrašų analizės programa

INDIVIDUALUS POŽIŪRIS Į FUTBOLININKĄ

Individualūs futbolininko gebėjimai ir dėmesys atletui yra neatsiejami šiuolaikinio sportininko atributai, kurie vis labiau akcentuojami ne tik individualių, bet ir komandinių sporto šakų atstovų tarpe. Juk komandą sudaro pavieniai asmenys, kurie savo individualiais veiksmais prisideda prie komandos pergalių. Žinoma, treneris nuolatos bendrauja su visa komanda, bet aukščiausio lygio treneriai randa laiko su žaidėjais pasikalbėti akis į akį ir analizuoti jų žaidimą. Tokiuose pokalbiuose taip pat, pasitarnauja tinkamai ir profesionaliai apdorota vaizdo įrašų medžiaga, kurioje žaidėjai gali reflektuoti savo veiksmus ir tobulinti savo individualų pasirodymą.

Ir tai tik keletas svarbių priežasčių kaip vaizdo įrašų analizė ir profesionalius jos pateikimas gali padėti pagerinti futbolo komandos, futbolo rungtynių ir futbolo treniruočių procesus, siekiant kuo aukštesnio rezultato.  Kviečiame prisijungti prie akademijos, kurioje futbolo analizė atlieka reiškmingą vaidmenį – registruokis į bandomąją treniruotę.

Šaltinis: https://www.once.de/why-is-video-analysis-important-here-are-the-3-main-reasons/