Iki čempionato sustabdymo puikius rezultatus rodžiusi BE1 NFA U13 ir U14 komanda, praėjusią savaitę sulaukė naujienos. Dėl asmeninių priežasčių iš komandos trenerio posto pasitraukė futbolo treneris Andre Rijo. Jau šią savaitę Andre vykdytą darbą perimė naujasis komandos strategas iš Portugalijos – Miguel Mesquita. Metas susipažinti su naujuoju futbolo akademijos treneriu.

„Aš tikrai labai motyvuotas pradėti darbą su komanda, tai mano pirmoji tarptautinė patirtis ir tikiu, jog ji bus ypatinga. Jau turėjau progą susipažinti su komanda, kuri pasirodė labai konkurencinga ir su didžiuliu potencialu. Visą įgytą Portugalijoje patirtį stengsiuosi pritaikyti BE1 NFA, tam jog futbolininkai turėtų geriausias sąlygas tobulėti. Aš taip pat noriu augti kartu su akademija, su visu akademijos personalu ir padėti sukurti žaidėjams kuo daugiau įsimintinų akimirkų.“– teigė naujasis komandos treneris Miguel.


2016-taisiais trenerio karjerą pradėjęs Miguel Mesquita yra sukaupęs patirties Portugalijoje, kur ir dirbo visa savo trenerio karjerą. Treniravimo sistemų magistras, savo karjerą pradėjo solidžiu U-13 trenerio postu Lisabonos „Sporting” futbolo akademijoje. Jau po metų jaunąjį trenerį į U-16 komandą prisiviliojo SU „1º Dezembro” klubas Sintros mieste. Po sėkmingo sezono, portugalas grįžo į savo pirmąjį klubą ir pradėjo dirbti su U-16 „Sporting” akademijos komanda. Nuo 2020-ųjų metų futbolo treneris dirbo FC „Alverca” treneriu U-17 komandoje.

„Kaip treneris manau, kad žaidėjams labai svarbu ugdyti savo mentalitetą, ir gebėjimą įveikti problemas. Turime atsiminti, kad visų pirma vaikai auga žmonėmis, tik tada futbolininkais ir ne visi iš jų bus profesionalūs žaidėjai. Tad svarbu ugdyti teisingų sprendimų priėmimą, nes tai pravers ir aikštėje ir gyvenime.“

Miguel Mesquita

Naujasis BE1 nacionalinės futbolo akademijos U13 ir U14 komandų treneris labai daug dėmesio teikia žaidėjų psichologinei būsenai ir sprendimų priėmimo lavinimui. „Kaip treneris manau, kad žaidėjams labai svarbu ugdyti savo mentalitetą, ir gebėjimą įveikti problemas. Turime atsiminti, kad visų pirma vaikai auga žmonėmis, tik tada futbolininkais ir ne visi iš jų bus profesionalūs žaidėjai. Tad svarbu ugdyti teisingų sprendimų priėmimą, nes tai pravers ir aikštėje ir gyvenime.“


BE1 nacionalinės futbolo akademijos komanda nori padėkoti Andre Rijo už puikų darbą ir rezultatus pasiektus su BE1 NFA komanda, linkime sėkmės tolimesniame kelyje. Taip pat sveikiname trenerį Miguel Mesquita ir linkime sėkmės!

Tarptautinės futbolo žinios, įvairiapusiškas žaidėjų ugdymas ir aukšto lygio futbolo treniruotės berniukams Kaune. Nori ir tu? Prisijunk prie BE1 NFA komandos – registruokis į atvirą treniruotę ČIA.