Daugelis sportuojančių žmonių turi savo tikslus. Vieni nori dailinti kūno linijas, antrieji nori pasiekti rezultatų varžydamiesi, o trečiųjų tikslas mėgautis procesu. Nesvarbu, kurio iš šių tikslų būtų siekiama, derėtų pradėti nuo esamos padėties įvertinimo. Žinant konkretų atsispyrimo tašką ir detalią informaciją apie savo kūno galimybes, progresą sekti kur kas paprasčiau. Sportininkų fizinių galimybių testavimo metu, specialios įrangos pagalba gautais duomenimis, pateikiama informacija ir vertinimas apie esamas fizines galimybes. Vis dar neaišku kas yra sportininkų fizinių galimybių testavimas? Pabandykime atsakyti į dažniausiai užduodamus klausimus.

Kaip vyksta sportininkų testavimas?

Prieš atliekant sportininkų testavimą sportininkas kartu su testą vykdančiu specialistu atlieka apšilimą. Vėliau pasiruošiama testui reikalinga įranga, sportininkas ar komanda supažindinama su testo veikimo principu, atlikimu ir gaunamais rezultatais. Tai kartojasi kol atliekami visi testavimo pakete siūlomi, ar sportininko pasirinkti testai. Naudojama sportininkų testavimo įranga yra mobili, tad ne tik sportininkas gali atvykti testavimui, bet testavimas gali atvykti pas sportininką!

Kodėl turėčiau atlikti fizinių galimybių testavimą?

Yra daug priežasčių, kodėl fizinių galimybių testavimas gali būti naudingas. Jauname amžiuje, testai padeda nustatyti išskirtinius sportininko talentus. Treneriams ir atletams, fizinių galimybių testavimas padeda periodiškai sekti sportinės formos lygį ir treniruočių proceso efektyvumą. Fizinių galimybių testavimas taip pat naudingas norint sužinoti savo stipriąsias ir silpnąsias savybes. Dažnai testavimas padeda anksčiau pastebėti grėsmes ir tampa traumų prevencija.

Kokios yra testavimo kainos?

1 asmeniui – 60 EUR
Iki 10 žmonių – 150 EUR
Iki 20 žmonių – 300 EUR
Atliekant testavimą periodiškai, galime pasiūlyti 3,6 ir 12 mėnesių paketus už žemesnę kainą.

Ar testavimą atliekate tik futbolininkams?

Ne, testavimą atliekame įvairių sporto šakų atletams ir individualiems sportininkams.

Ar testavimas atliekamas tik profesionaliems sportininkams?

Tikrai ne, fizinių galimybių testavimą gali atlikti kiekvienas: mėgėjas, profesionalas, pusiau profesionalus sportininkas, ar net nesportuojantis žmogus.

Ką daryti su duomenimis gautais po testavimo?

Po fizinių galimybių testavimo, sportininkui pateikiama susisteminta ir lengvai suprantama informacija apie fizines galimybes ir fizinius duomenis.  Jei esate konkrečios sporto šakos sportininkas, tuomet išvados bus adaptuotos konkrečiai sporto šakai, ar pagal kitus jūsų poreikius.

Kokia įranga naudojama sportininko testavimams?

Testavimo metu pasitelkiama nuo pačios moderniausios, skaitmenizuotos įrangos kaip – „Opto Jump”, „Speed Gates”, „Catapult” „Reactive Lights” iki paprasčiasių matavimo metrų.

Kas kiek laiko rekomenduojama atlikti testavimą?

Testavimo dažnis priklauso nuo jūsų, tai gali vykti kiekvieną savaitę, ar kartą per metus, atsižvelgiant į jūsų poreikius ir tikslus. BE1 NFA fizinio rengimo treneriai, atliekantys testavimus, teigia, jog siekiant tikslo ir sekant savo rezultatus, geriausia testavimą atlikti kas 1-2 mėnesius.

Kas vykdo sportininkų fizinių galimybių testavimą?

Sportininkų testavimą vykdo kvalifikuoti BE1 nacionalinės futbolo akademijos specialistai.

Ar reikalingas specialus pasiruošimas prieš testavimą?

Rekomenduojame dieną prieš testavimą, vengti intensyvių treniruočių, taip pat pasirūpinkite tinkama fizinei veiklai apranga. Ypatingas fizinis pasirengimas prieš testavimą nėra reikalingas.

Kaip ir kur užsiregistruoti testavimui?

Testavimui galite užsiregistruoti atsiuntę užpildytą užklausą šiame puslapyje arba susisiekus rinkodara@be1.lt.

Esi krepšininkas nori padidinti vertikalų šuolį? Esi bėgikas ir nori ugdyti savo ištvermę? Žaidi tinklininį ir nori geresnės reakcijos? Sportuoji savarankiškai ir nori būti greitesnis? Pradėk siekti savo tikslų žinodamas savo galimybes! Registruokis fizinių galimybių testavimui ČIA.