2020 metai, ko gero buvo vieni sudėtingiausių šiame tūkstantmetyje. Galime sakyti, kad jie buvo sunkūs futbolui, ekonomikai ar švietimui, tačiau jie buvo sunkiausi tiems , kurie prarado savo artimus žmones. Tiems, kurie negalėjo su jais deramai atsisveikinti. Tiems, kurie dirbo neskaičiuodami savo jėgų ar ignoruodami asmeninę sveikatą. Gyvenimas nuolatiniuose ribojimuose, įtampoje nesusirgti, neužkrėsti, taip pat sukėlė neigiamas pasekmes mūsų gyvenimams.

Taip pat Ir BE1 nacionalinei futbolo akademijai 2020 metai buvo pilni įtampos. 2020-uosius pradėjome puikiai, žaidėjai vyko į top klubų, kaip „Atalanta“ B.C., Milan „Inter“ ar Lisbon „Sporting“ peržiūras ir paliko gerą įspūdį šių akademijų treneriams ir vadovams. Akademija Kaune veikė pilnu tempu, mažųjų BE1‘iečių klegesys iIr spardomas kamuolys nuolat girdėjosi Aušros gatvėje. Gaila, bet kovo mėnesį visus, tiek akademijos, tiek žaidėjų planus sustabdė įsisiautėjusi pandemija.

Tačiau,aš didžiuojuosi visos akademijos susitelkimu persiorientuojant į darbą šiuo sudėtingu laikotarpiu. Pradedant pačių žaidėjų sąmojingumu, trenerių reakcija, baigiant nuoširdžiu tėvų indeliu. Daugelis mūsų kolegų, rinkosi lengvesnį kelią ir nutraukė treniruotes, mes ieškojome kiekvienos galimybės nenutraukti treniruočių proceso, tuo pačiu siekiant užtikrinti maksimalią žaidėjų sveikatos apsaugą.

Atskirai noriu padėkoti komandos administracijai, fizinio rengimo treneriams, kurie visų metų bėgyje dėjo maksimalias pastangas užtikrinant reikalavimų paisymą treniruočių, apgyvendinimo, maitinimo metu. Šios pastangos davė vaisių. Nors keli žaidėjai pakliuvo į viruso nagus, tačiau visi atvejai buvo nesusiję su futbolu. Tad didžiausia padėka visai bendruomenei, kad likome sveiki ir galėjome tobulėti.

Tikiu pastangomis ir BE1 bendruomene. Tikiu, kad prasidėjęs vakcinavimo procesas ir persirgusių virusu žmonių skaičius, jau vasaros pradžioje mums leis sugrįžti į futbolą pilnu ritmu. To labiausiai ir noriu palinkėti mažiesiems mūsų akademijos auklėtiniams, kuo greičiau grįžti į pilnavertes futbolo treniruotes, varžybas. Vyresniesiems mūsų akademikams, linkiu kuo greičiau pradėti tobulėti vyrų futbole, užsienio klubuose, ar aukščiausiose lygose Lietuvoje. O labiausiai visiems artėjančių naujųjų metų proga noriu palinkėti, didžiausios mūsų vertybės – sveikatos!

Pagarbiai, BE1 nacionalinės futbolo akademijos vadovas,
Andrius Markevičius