Po trijų savaičių kelionės nepatiriant nė vieno pralaimėjimo jaunimo futbolo čempionatuose, ketvirtąją savaitę viena iš BE1 NFA komandų nusileido oponentams iš Alytaus. Anaiptol, tai nepakeitė BE1 NFA pozityvių nuotaikų, nes kitose, trijose, čempionatų rungtynėse komandos šventė pergales. Taip pat daug džiaugsmo sukėlė mažųjų futbolo akademijos auklėtinių pasirodymai savaitgalį vykusiuose turnyruose. Plačiau apie čempionatų, lygų ir turnyrų rezultatus skaitykite žemiau.

PIRMOS LYGOS U-16 DIVIZIONAS

BE1 NFA – FK ŽALGIRIS B. 4-2

Treneris Alejandro Rodriguez

Trenerio Alejandro Rodrigues Arcas komentaras

Trys labai svarbūs taškai. Žaidimas buvo geras, džiaugiuosi kamuolio kontrole, bet norėjosi sukurti daugiau pavojingų atakų pirmajame kėlinyje. Į pertrauką išėjome su rezultatu 1-1, o įvartį pelnėme baudos smūgiu. Nepaisant to, antrajame kėlinyje komanda žaidė agresyviau, daugiau atakavo ir kontroliavo rungtynes, o tai pasimatė ir finaliniame rezultate. Du kartus rungtynėse rezultatas buvo lygus, bet žaidėjai atrado jėgų kautis ir dalykus pakreipti mūsų naudai. Esu laimingas, bet turime būti agresyvesni ir neduoti varžovui tiek laisvės.

JAUNUČIŲ U-14 DIVIZIONAS

BE1 NFA – Kauno Žalgirio FA. 5-2

Futbolo treneris Miguel

Trenerio Miguel Mesquita komentaras

Puiki pergalė miesto derbyje, kuriame komanda parodė puikų nusiteikimą kovodami dėl kiekvieno kamuolio. Tai buvo sunkus žaidimas, kokio mes ir tikėjomės. Pirmąjį kėlinį komanda pasirodė puikiai, praleisdami tik vieną įvartį, kurį lėmė viena iš nedaugelio komandos klaidų. Antrame kėlinyje viskas buvo kitaip, žaidėjai pajuto spaudimą ir turėjo sunkumų su kamuolio kontrole, tad padarė daugiau klaidų nei įprastai. Manau, kad tai normalu, nes žaidėjai šiame sezone stinga konkurencingų rungtynių, kokios buvo šios.

II lyga

BE1 NFA – FK Sveikata. 3-2

Futbolo treneris Diogo

Vyriausiojo trenerio Diogo Botas komentaras

Geras ir konkurencingas mačas, kuris padėjo mums susitelkti ir davė patirties. Nuo pat pradžių iki paskutinės minutės, tai buvo sunkios rungtynės, kuriose nepadėjo aikštės kokybė, du baudiniai ir viena raudona kortelė. Pradėjome laimėdami 1-0, ir rezultatui pasikeitus 1-2 oponentų naudai mes įrodėme, kad esame tikra komanda ir laimėti žaisdami mažumoje. Ši pergalė iškovota ne tik žaidimu, bet ir didelėmis širdimis trokštančiomis nugalėti. Mes buvome komanda, kuri nusipelnė nugalėti ir tai padarėme.

LIETUVOS JAUNIMO U-19 ČEMPIONATAS

BE1 NFA – Alytaus SRC. 0-1

Futbolo treneris Diogo

Vyriausiojo trenerio Diogo Botas komentaras

Tai nebuvo geriausias mūsų pasirodymas nepaisant to, kad komanda ir žaidėjai kovėsi iki paskutinės minutės tam, jog iškovotų pergale, bet šį kart oponentas buvo stipresnis. Žaidėme prieš varžovus, kurie baudos aikštelėje taikė žema gynybos linija su visais žaidėjais, kas mums apsunkino galimybę įmušti įvarčius. Taip pat Alytiškiai puikiai pasinaudojo mūsų klaida ir tai pavertė įvarčiu. Pralaimėjimas galėjo įvykti anksčiau ar vėliau ir mes turime tai priimti. Dabar analizuosime, dirbsime ir bandysime kaip galima greičiau grįžti į pergalių kelią.

Turnyras „Sudūvos taurė“ ir „Pavasario taurė“

Turnyras Sudūvoje U9, „Pavasario taurė“ U10 – 2 vieta

Skrimantas Šeštavickas

Trenerio Skirmanto Šeštavicko komentaras

U10
Komanda šį savaitgalį dalyvavo turnyre tarp metais vyresnių berniukų. Turnyre žaidėme gražų, technišką ir dinamišką futbolą. Turnyras nebuvo lengvas, su kietomis dvikovomis ir dideliu intensyvumu. Nuskinti 3 pergales iš 4 prieš metais vyresnius futbolininkus, tai ir yra ką aš ir noriu matyti. 2 vieta tarp vyresnių žaidėjų tik įrodo, kad dirbame teisinga linkme, tad svarbiausia nesustoti ir judėti toliau! Taip pat su komanda sekančią dieną dalyvavome turnyre Marijampolėje. Šiame turnyre žaide tie berniukai, kurie nerungtyniavo šeštadienį. Laimėtos 4 rungtynės, pralaimėtos 1. Rezultatai įrodo, kad komanda konkurencinga, o man kaip treneriui malonu matyti, kad visi vaikai nori žaisti, klauso trenerio ir išpildo tai ko aš iš jų reikalauju.

U9
Antras iš eilės savaitgalis ir vėl nuklotas pergalėmis. Džiugina, kad vaikai šioje komandoje žaidžia itin atsipalaidavę. Gražūs klaidinantys judesiai, gražios kombinacijos ir teigiamos emocijos. Labai šaunus savaitgalis su U9 komanda! Bravo!

Turnyras „Pavasario taurė“

U11 – 1 vieta

Trenerio Edmundo Pūkio komentaras

Esu laimingas matydamas auklėtinių tobulėjimą. Atkreipiu dėmesį, jog komanda, turnyre, parodė tokį žaidimą, kokį diegiame ir akcentuojame treniruočių metu. Išlaikėme geriausiai besiginančios ir atakuojančios komandos statusą ir džiaugiamės, kad puikiai pavyko išsaugoti savo vartus „sausus“. Bet treniruotėse turime labiau padirbėti ties sukurtomis progomis ir pagerinti jų realizaciją. Be to, esu patenkintas ir kitos U11 komandos pasirodymu. Prastesnės ar pralaimėtos rungtynės – taip pat jaunųjų futbolininkų ugdymo dalis, nes kiekvienos rungtynės ir žaidimo laikas padeda žaidėjams bręsti kaip asmenybėms. Ir pabaigai, parodėme, kad į savo darbą žiūrime labai rimtai ir privalome sunkiai treniruotis, kad galėtume žaisti lengvai. Labai geras jausmas, bravo!

Futbolas vaikams ir jaunimui, tarptautinės futbolo žinios, įvairiapusiškas žaidėjų ugdymas, profesionalios futbolo treniruotės. Prisijunk prie BE1 NFA komandos – registruokis į bandomąją treniruotę ČIA.