Savaitgalį futbolo rungtynės jaunimo čempionatuose šurmuliavo tiek namų, tiek svečių aikštėje. Džiugu, jog net dvi BE1 nacionalinės futbolo akademijos komandos – U16 likus keturiems ir U19 likus trims jaunimo čempionatų turams, užsitikrino nugalėtojų titulą . Taip pat, puikus savaitgalis Edmundo Pukio U11 komandoms, kurios turnyre „Vienybės taurė“ iškovojo pirmą ir antrą vietas. Žemiau pateikti trenerių komentarai bei varžybų rezultatai.

LIETUVOS JAUNIMO U-19 ČEMPIONATAS

BE1 NFA U19 – FK Jonava. 3:0

Futbolo treneris Diogo

Trenerio Diogo Botas komentaras:

Solidus komandos žaidimas taikant akademijos žaidimo principus. Esu patenkintas komandos pasirodymu ir vis gerėjančia žaidimo kokybe. Komanda parodė pastangas ir žaidė pagal planą su koncentracija ir intensyvumu. Didžiuojuosi jaunaisiais žaidėjais, kurie jau žaidžia U19 komandos sudėtyje, tai yra talentai, kurie gali lygiagretiškai varžytis su vyresniais futbolininkais.

LIETUVOS JAUNUČIŲ U-13 ČEMPIONATAS

BE1 NFA U13 – Marijampolės FC. 4:1

Futbolo treneris Miguel

Trenerio Miguel Mesquita komentaras:

Vaikai turėjo puikų mačą su daug kokybiško futbolo, kamuolio kontrolės, gerai išnaudotos erdvės ir puolimo kombinacijų. Tai buvo dar vienos rungtynės, kuriose galimybę prisidėti prie komandos pergalės turėjo ir U11 žaidėjai.

PIRMOS LYGOS U-16 DIVIZIONO ČEMPIONATAS

BE1 NFA U16 – FM Olimpas. 11:1

Treneris Alejandro Rodriguez

Trenerio Alejandro Rodriguez Arcas komentaras:

Laimingas, jog pasiekėme pergalę, kuri mums užtikrino pirmą vietą ir galimybę žaisti čempionato finale. Rungtynių pradžioje mes neįsiveržėme į priekį, o baudinys į mūsų vartus švieslentėje rodė lygiąsias. Iki pertraukos rezultatas buvo 3-1, bet mes nebuvome dominuojanti komanda. Nepaisant to, antrajame kėlinyje mes surengėme tikrą atakų pliūpsnį. Diktavome labai greitą tempą ir priešininkai nesugebėjo mūsų sustabdyti. Užtikrinta pergalė, puikus komandos žaidimas gynyboje ir puolime, kuris suteikia mums solidžios ir agresyvios komandos įvaizdį.

LIETUVOS JAUNIMO U-19 ČEMPIONATAS

BE1 NFA U19 – Kauno Žalgirio FA. 5:0

Futbolo treneris Diogo

Trenerio Diogo Botas komentaras:

Šios rungtynės tapo dideliu siurprizu, kuris mane verčia didžiuotis būnant šios komandos treneriu. Nuostabus sezonas ir pasirodymas, kuris parodo kokios stiprios asmenybės sudaro mūsų komandą ir kaip sunkiai futbolininkai dirbo pastaruosius 10 mėnesių. Didžiuojuosi matydamas kur kas jaunesnius žaidėjus besivaržančius su stipriais priešininkais. Nuostabu, kad U19 komanda užsitikrino vietą finale ir yra per žingsnį nuo trofėjaus, nes šie žaidėjai nusipelnė būti apdovanoti už tai, ką padarė viso šio sezono metu.

LIETUVOS JAUNUČIŲ FUTBOLO ČEMPIONATO U-14 DIVIZIONO 

BE1 NFA U14 – VFA Geležinis Vilkas. 1:2.

Futbolo treneris Miguel

Trenerio Miguel Mesquita komentaras:

Sunkios rungtynės prieš stiprų ir fizišką varžovą, kuris žaidžia labai tiksliai, giliai ir greitai. Tai buvo geros rungtynės žaidėjams tobulėti, nors ir strigome ties atakų realizavimu. Noriu pabrėžti, kad nors ir pralaimint 2-0, žaidėjai nesustojo ir stengėsi ieškoti progų įmušti įvartį. Mes jau pamiršome šį pralaimėjimą, pakeliama galvas ir ruošiamės sekančioms rungtynėms, kad galėtume įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus.

Turnyras „Vienybės taurė“

BE1 NFA U11 KOMANDOS – 1 ir 2 vietos

Trenerio Edmundo Pukio komentaras:

Malonu, kad su puikia komandine dvasia ir nusiteikimu, turnyre, pavyko pasirodyti labai gerai. Padarėme didžiulį darbą nuo pat pirmos iki paskutinės minutės. Puikiai kontroliuodami kamuolį parodėme, kad tai yra mūsų komandos ir visos akademijos vizitinė kortelė. Be to, mums ir vėl pavyko išsaugoti savo vartus „sausus“, o tai tik dar kartą įrodo, kad padarėme didelį darbą gynyboje ir patvirtinome seną tiesą, jog geriausia gynyba yra puolimas. Labai džiaugiuosi ir sveikinu abi komandas už puikias rungtynes, bravo!

Turnyras „Kaunas Football Fest“

BE1 NFA U9 komanda

Skrimantas Šeštavickas

Trenerio Skirmanto Šeštavicko komentaras:

Puikus turnyras, rungtyniavome su pajėgiomis komandomis ir įgavome daug patirties. Turnyro užduotis buvo berniukams padėti atskleisti jų lyderių savybes. Kai kurie momentai turnyre mane maloniai nustebino, kai kam pritrūko daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Apibendrintai galiu pasakyti, kad berniukai žengė dar vieną žingsnelį į priekį, o tai ir yra svarbiausia!

Futbolas vaikams ir jaunimui, tarptautinės futbolo žinios, įvairiapusiškas žaidėjų ugdymas, profesionalios futbolo treniruotės. Prisijunk prie BE1 NFA komandos – registruokis į bandomąją treniruotę ČIA.