BE1 Nacionalinė Futbolo Akademija U15 ir U14 komandos šias Šv. Velykas pasitiko sportiškai. Ekipos dalyvavo Gallini Cup turnyre, kuris vyko Italijoje. Abiejų komandų pasirodymai buvo geri – -žaidėjai nustebino tiek savo žaidimo braižu ir profesionalumu tiek atkaklia kova aikštelėje ir už jos ribų. U15 ekipa laimėjo 3 rungtynes iš 4, vienintelį kartą pralaimėjo tik žymiajai Atalanta BC. Deja, tačiau dėl turnyro formato, su vienu pralaimėjimu, negalėjome užimti aukštesnės nei 9 vietos turnyrinėje lentelėje.

U15 ekipos trenerio Magro komentaras:

„Visų pirma norėčiau padėkoti visai BE1 šeimai – ne tik komandoms ir teisėjams, bet vadovui, tėvams ir visiems BE1 nariams, dėl kurių ši galimybė patapo realybe.

Norėčiau pasveikinti ir U15 komandą dėl aršios kovos, kurią parodė aikštėje ir už jos ribų, kad nepasidavė net sunkiausiomis akimirkomis ir kovojo iki galo!“

U14 ekipa laimėjo 2 rungtynes iš 4. Kelionės metu sportininkai jautė viruso simptomus, dėl ko buvo priversti pakeisti komandų sudėtis. Ši grupė stipresnius žaidėjus perleido U15 ekipai taip aukodama savo rezultatus.

U14 ekipos trenerio Ricardo komentaras:

„Labai gera patirtis tiek treneriams tiek žaidėjams. Visada džiaugiamės galėdami žaisti tarptautinio lygio mastu – taip žaidėjai geriau pamato savo žaidimo lygį ir ką dar reikia patobulinti ir pasiekti, kad galėtų kilti į aukštesnį lygį.

Pačios rungtynės buvo taip pat labai geros. Visi žaidėjai nepasimetė, neišsigando ir aikštelėje atskleidė save visapusiškai. Dėl viruso simptomų kai kurie žaidėjai negalėjo žaisti kiek buvo suplanuota, tačiau visas laikas buvo išnaudotas tikslingai. Noriu pasveikinti ir padėkoti visai komandai už nepakartojamą pasirodymą aikštelėje ir už jos ribų – mes esame dar stipresni. Taip pat noriu padėkoti ir atvykusiems fanams, kurie palaikė viso turnyro metu.“

Didžiuojamės visais žaidėjais, kurie parodė nuostabius kovos ir futbolo įgūdžius. Visi Italijoje susirinkę BE1 fanai liko sužavėti ir nustebę tokiu profesionaliu pasirodymu!

U14 komandos pasirodymai, rezultatai ir trenerio komentarai:

BE1 NFA 0 – 2 Venezia FC

Pagrindinis tikslas buvo pradėti spausti varžovus nuo pat pirmos minutės, kad varžovai pasijaustų ne tokie motyvuoti. Iškart bandėme kurti daug pavojingų epizodų ir valdyti kamuolį. Praradus kamuolį pavyko greitai reaguoti ir atkovoti jį. Antrame kėlinyje pasijautė nuovargis, dėl ko kova nebebuvo tokia nuožmi ir nustojus spausti varžovus buvo praleisti du įvarčiai.

BE1 NFA 4 – 0 Liventina

Įvarčių autoriai: Ignas Kulokas, Arnas Rudžionis, Joris Stanulis x2

Kaip ir pirmose rungtynėse stengėmės įmušti įvartį nuo pat pirmos minutės. Visa komanda dominavo, nuo rungtynių pradžios iki paskutinės minutės valdė kamuolį ir žaidimą. Net laimint 4-0 bandė kurti progas, kad įmušti penktąjį įvartį. Antrajame kėlinyje komanda sugebėjo sukurti daug progų, tačiau jų realizuoti nepavyko.

BE1 NFA 1 – 2 Northeast Rush Select

Įvarčių autoriai: Tadas Leibenka

Rungtynės prieš stiprią komandą ir be pilnos sudėties. Į šias rungtynes atvykome be 3 žaidėjų. Komandos narių trūkumas nepakeitė žaidėjų motyvacijos, tačiau aikštelėje nepavyko parodyti geriausio žaidimo. Nepavyko realizuoti sukurtų progų ir rungtynes baigėme pralaimėjimu.

BE1 NFA 2 (5) – (4) 2 ASD Caorle – La Salute

Įvarčių autoriai: Yehor Smyrnov, Aretas Brusokas 

Šių rungtynių tikslas buvo laimėti ir pabaigti turnyrą su pergale.

Nors ir atvykome į šias rungtynes pavargę – komanda buvo nusiteikusi atiduoti visą save ir kovoti iki paskutinės minutės. Rungtynės buvo sudėtingos, pirmame kėlinyje rezultatas buvo 0-1. Antrame kėlinyje kova buvo atkaklesnė ir baigėme rungtynes lygiosiomis 2-2. Mušant 11m baudinius žinojome, kad esame  kompetentingesni ir rungtynės baigėsi mūsų laimėjimu.

U15 komandos pasirodymai, rezultatai ir trenerio komentarai:

BE1 NFA 4 – 0 TREVISO FBC 1993

Įvarčių autoriai: Arminas Astafejevas, Vakaris Uleckas x2, Marius Žyžis

Pačios rungtynės prasidėjo tiesiog bandant prisitaikyti prie natūralios žolės dangos, dėl to praleidome kelias susikurtas progas. Pirmame kėlinyje pavyko įmušti vieną įvartį, tačiau antrame kėlinyje sugebėjome išnaudoti pavojingus epizodus ir finišavome su rezultatu 4-0.

SS SACILESE 0 – 1 BE1 NFA

Įvarčių autoriai: Skirmantas Paukštys

Žaidėme prieš komandą, kuri buvo stipri tik gynyboje, o atakos būdavo tik bandant kontratakuoti. Dėl blogų sąlygų ir varžovų gynybos, negalėjome susikurti daug progų, dėl to patapome labiau išsiblaškę ir suirzę. Antrame kėlinyje bandėme išlikti ramūs, nes žinojome, kad esame žymiai geresni nei varžovai, tačiau įvartį įmušti pavyko per vėlai ir nors ir laimėjome rungtynes – neįmušėme pakankamo kiekio įvarčių, kad pakilti aukščiau turnyrinėje lentelėje.

ATALANTA BC 3 – 0 BE1 NFA

 Rungtynes pradėjome dominuojant žaidimą, dėl ko varžovai tapo labiau išsiblaškę, tačiau pirmo kėlinio pabaigoje varžovai įmušė pirmąjį įvartį. Bandėme neprarasti motyvacijos dėl praleisto įvarčio ir antro kėlinio metu parodėme kokie kovotojai esame. Vienos kovos metu vienas iš žaidėjų buvo sužeistas. Praradus jį – praleidome dar 2 įvarčius. Po rungtynių varžovai specialiai atvyko pasveikinti mus dėl žaidimo, kad niekad nepasidavėm ir kad puikiai pasirodėm viso žaidimo metu.

US LIMITE E CAPRAIA 1920 1 (4) – 1 (5) BE1 NFA

 

Įvarčių autoriai: Marius Žyžis

Motyvuoti žaidėjus buvo sudėtinga kai jie suprato, kad nepateko į ketvirtfinalį, tačiau neplanavome pasiduoti ir turnyrą norėjome pabaigti su pergale. Nors ir žaidėme kitoje aikštėje nei prieš tai – sąlygos nebuvo pačios geriausios, dėl ko rungtynių nesužaidėme taip gerai kaip galėjome. Nepaisant nepatogių sąlygų komanda buvo susikoncentravus, daug atakavo. Pirmo kėlinio pradžioje pavyko realizuoti susikurtą progą ir įmušėme pirmą įvartį. Numatėme, kad antroji rungtynių dalis bus panaši į karą – taip ir buvo. Daug žaidėjų gavo korteles, žaidimas patapo specifinis ir sunkus.. Teisėjų neužskaitytas įvartis numušė dar labiau motyvaciją toliau kovoti. 11 metrų baudiniuose susikaupėme, laimėjome rungtynes ir pasiekėme nuo pat pradžių išsikeltą tikslą – turnyrą pabaigti su pergale.

Futbolas vaikams ir jaunimui, tarptautinės futbolo žinios, įvairiapusiškas žaidėjų ugdymas, profesionalios futbolo treniruotės. Prisijunk prie BE1 NFA komandos – registruokis į bandomąją treniruotę ČIA.