Lygiai prieš metus, rungtyniaudami LFF Antroje lygoje, rikiavomės viso labo dvyliktoje pozicijoje, o šiuo metu, rungtyniaudami vienu divizionu aukščiau, per 15 turų esame nepatyrę pralaimėjimo skonio ir kartu su dar 2 komandomis dalinamės 2-4 pozicijas ir siekiame kitais metais varžytis LFF Optibet A lygoje.

Pasiruošimas LFF Optibet Pirmos lygos sezonui buvo ilgas — pasiruošimą sezonui pradėjome kiek anksčiau nei 3 mėnesiai iki sezono starto, su mintimis, jog kitais metais rungtyniausime stipriausiame šalies divizione. Futbolininkų papildomai motyvuoti nereikėjo, kadangi jie turi išsikeltus savo ir bendrus komandos tikslus, o jaunas komandos 19,5 metų vidurkis netrukdo jų fizinei ar psichologinei parengčiai rungtyniauti prieš gerokai daugiau patirties turinčius varžovus. BE1 labai vertina tokią patirtį ir naujus iššūkius LFF Pirmoje lygoje, kurie žaidėjams padeda augti visomis prasmėmis.

Pirmuosius 15 pirmenybių turus galima išskaidyti į tris etapus. Dėl adaptacijos naujoje lygoje pirmosios penkios rungtynės buvo ganėtinai sunkios, nepaisant fakto, jog rezultatai buvo teigiami. Užsitęsė ir pastovus pergalių/lygiųju “prakeiksmas”, kuris tęsėsi iki pat 11-ojo pirmenybių turo. Keisčiausia buvo, kad laimėdavome prieš komandas esančias lentelėje auksčiau už BE1 NFA , o lygiosiomis sužaisdavome su komandomis turnyrinėje lentelėje esančiomis žemiau. Vėliau futbolininkai pradėjo augti kaip komanda, tapo artimesni vienas kitam, tad ir aikštėje kova tapo lengvesnė — susikurdavome vis daugiau progų, pelnydavome įvarčius bei toliau oponentams leisdavome mažai pasižymėti ir po pirmojo rato likome komanda praleidusi mažiausiai įvarčių pirmenybėse. Įpusėjus sezonui, komanda aikštėje jaučiasi kaip ant sparnų — 3 pergalių serija iš eilės leido vis labiau įtvirtinti pozicijas lentelės viršuje ir su nekantrumu laukia antrojo rato pradžios , kurį jau šį sekmadienį pradėsime rungtynėmis Alytuje su Dainavos klubu.

Didžiuojames, kad po 15 turų pirmenybėse žygiuojame be pralaimėjimų (8 pergalės, 7 lygiosios, rikiuojamės stipriausiame ketvirtuke ir esame praleidę vos 9 įvarčius. Antrame rate sieksime pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją ir toliau gerinti šį unikalų pasiekimą Lietuvos futbole. BE1 NFA klubas dėkoja klubo fanams už nuostabų palaikymą pirmojo rato metu ir kviečia dar gausiau palaikyti komandą antrajame ture, bandant ne tik padėti jauniesiems žaidėjams siekti savo tikslų, bet ir laimėti gausiausiai lankomo stadiono vardą.