Oficialu – BE1 NFA vyrų komanda reprezentuos Jonavą.

,,Nuostabus jausmas prieš gražiausias metų šventes surasti partnerius, su kuriais sutampa ne tik vizijos, bet ir vizijų įgyvendinimo tempas!“- džiugiomis žiniomis apie pasiektą bendradarbiavimą su Jonavos miestu pasidalino BE1 Nacionalinės futbolo akademijos vadovas Andrius Markevičius. 

Pastaruoju metu Jonavos miestas, kaip ir Nacionalinė futbolo akademija, įgavo pagreitį, tampant inovatyviais, tarptautiniais, lyderiaujančiais struktūriniais vienetais savo srityse. „Jonavos miestas šiuo metu itin sparčiai auga, ypač sporto infrastruktūros srityje. 

Kai pirmą kartą buvome pakviesti aptarti galimybės prisidėti prie Jonavos jaunųjų futbolo žaidėjų ugdymo proceso, pajautėme, kad Jonava yra miestas, pasiryžęs pokyčiams – miesto vadovai siekia sparčiai augti, o turima sporto infrastruktūra yra aukščiausio lygio. Taip priėmėme sprendimą ne tik prisidėti, ugdant jaunuosius Jonavos miesto talentus, tačiau ir perkelti pagrindinę BE1 NFA komandą atstovauti Jonavos miestui: nuo šiol pagrindinė BE1 NFA komanda reprezentuos Jonavos miestą, o jaunimo komandos ir toliau atstovaus Kaunui. Savo sukaupta patirtimi norime prisidėti prie Jonavos futbolo sporto mokyklos pokyčių, futbolo treniruočių procesų gerinimo, siekiant atnešti kuo daugiau pergalių jauniesiems žaidėjams. Taip pat nenorime, kad Jonavos futbolas būtų lydimas pastaraisiais metais kankinusių problemų, todėl jau 2023 metais su viena jauniausių Optibet I lygoje dalyvaujančių komandų bandysime Jonavos miestui grąžinti vietą Optibet A lygoje,“ – situaciją išsamiai pakomentavo A. Markevičius. 

2022 m. sezono metu Optibet I lygoje BE1 NFA komanda tik per 1 tašką liko be bronzos apdovanojimų, praleido mažiausiai įvarčių, lyderiavo lygoje pagal jaunimo integraciją į vyrų futbolą. „Kitais metais taip pat būsime komanda, kurios pagrindą sudaro jaunimas, į komandą stengsimės integruoti Jonavos futbolininkus, komandoje liks keli praėjusį sezoną puikiai pasižymėję legionieriai. Taip pat šiuo metu vedame derybas su keliais perspektyviais legionieriais, o mūsų žaidėjai yra kviečiami į peržiūras aukšto lygio Italijos, Kipro, ir Lenkijos klubuose,“ – ateities planus atskleidė BE1 NFA vadovas.
Pasak BE1 Nacionalinės futbolo akademijos administracijos, šis bendradarbiavimas bus abipusiškai naudingas bei suteiks Jonavos gyventojams, kurie visada pasižymėjo meile futbolui, daug gerų emocijų futbolo stadione. 

„Norime padėkoti Jonavos rajono savivaldybės merui Mindaugui Sinkevičiui ir savivaldybės administracijai, kurie skubiai, aiškiai ir vadovaudamiesi geranoriškumo praktika padėjo suderinti bendradarbiavimo sąlygas – toks šiltas miesto sutikimas užtikrino galimybę siekti aukščiausių tikslų Optibet I lygoje ir visapusiškai prisidėti, ugdant jaunąją Jonavos futbolo žaidėjų kartą. Iki susitikimo futbolo stadionuose!“