Uždarų patalpų žiemos sezonas klubo sportininkams buvo itin sėkmingas. Šiais metais po „Be1“ vėliava glaudėsi net 20 sportininkų, kurie startuodami įvairiose rungtyse džiugino ir stebino savo pasiekimais bei galėjo pasidalinti viena, kita, šypseną išspaudžiančia istorija. Žinoma, teko ir šiek tiek paliūdėti, kad ne viskas pavyko taip, kaip planuota ar tikėtasi, tačiau išlikome vieningi ir alkani naujiems iššūkiams.

Didžiąją dalį „Be1“ sportininkų sudaro lietuviai, tačiau negalime sumenkinti indėlio, kurį į klubo kultūrą, metodikos daugialypiškumą ir norą tobulėti įnešė sportininkai iš Didžiosios Britanijos bei kaimyninės Latvijos. Galime pripažinti, kad visi, vartodami bendrą sporto kalbą ir vieni kitus palaikydami, sugebėjome pasiekti išties džiuginančių rezultatų žiemos uždarų patalpų sezone.

Pabūsime šiek tiek nekuklūs ir pasididžiuosime, kad „Be1“ gretose turime ir Lietuvos čempionų sprinto, šuolių ir daugiakovės rungtyse. Šį sezoną aukštus rezultatus demonstravo Karolina Deliautaitė ir Eva Misiūnaitė, kurioms pritrūko tik nelemtos šimtosios sekundės dalies iki patekimo į Europos uždarų patalpų čempionatą Glazge.

Progresuojančius rezultatus demonstravo Augustė Markevičiūtė, kuri savo asmeninius rezultatus pagerino ilgo sprinto rungtyse – skuosdama 300 ir 400 metrų.
Mūsų tvirčiausiai suręstas klubo narys, Karolis Maisuradzė, nors ir nenustūmė 7kg sveriančio rutulio tokį nuotolį, kokio siekė visą sezoną, tačiau treniruočių metų stumiant „štangą“ jam lygių nėra visame treniruočių komplekse. Matydami Karolio pastangas, esame daugiau nei ramūs, kad vasarą rutulys skries toliausiai.

Šį sezoną Lietuvos čempione tapo šuolininkė Augustė Regalaitė, kuri šuolio į tolį rungtyje nuskriejo toliau 6 metrų ribos!

Asmeninius bėgimo rekordus gerino ir Regimantas Tiškus 60m rungtyje, ir Atėnė Šliževičiūtė 60m barjerinio bėgimo rungtyje. Atėnė rekordą pasiekė Lietuvos čempionate konkuruodama su daug labiau patyrusiomis sportininkėmis ir pasidabindama bronzos medaliu.

Pavydėtiną ištvermę demonstravo ir Edgaras Benkunskas, kuris ne tik iškovojo sporto meistro vardą septynkovės rengtyje, bet tapo ir Lietuvos čempionu, ir atletu, įveikusiu daugiausiai rungčių per dvi dienas – net 7!

Aleksandrs Kucs – vienas perspektyviausių Latvijos sprinterių, kuris nuo pat sezono pradžios iki pabaigos gerino savo asmeninius rekordus tiek 200m, tiek 400m bėgimo rungtyse ir rimtai pasikėsino į Latvijos U20 rekordą.

Mūsų klubo sesės, kurias mes draugiškai vadiname braškėmis, Zane ir Lasma Zemīte, demonstravo galingus ir aukštus šuolius, taip šiurpindamos net visko mačiusias, brandžias šuolininkes. Sesutės dar labai jaunos, tačiau į aukštį jau šoka arti 1.80 metrų ribos. Jos abi savo amžiaus grupėse papuola į geriausių Europos / pasaulio šuolininkių į aukštį TOP 10. Pagalvokite, ar jos kartais negalėtų peršokti ir Jūsų?

Turime pripažinti, kad latvis šuolininkas į aukštį Edvins Voitinš ir Zane ne itin džiaugėsi savo pasiekimais. Edvins pakartojo savo asmeninį sezono rezultatą, tačiau jam taip ir nepavyko jo pagerinti, o Zanei pakišo koją sezono pradžioje patirta trauma. Vis dėl to sportininkai rankų nenuleidžia ir vasaros sezonui ruošiasi su dar didesniu užsidegimu ir ryžtu.

Sprinteriai iš Didžiosios Britanijos Alex Murdock ir Lee McLaughlin ne tik demonstravo savo bėgimo sugebėjimus mums, bet ir garsino klubą įvairiose kitose varžybose. Nors Lee sezonas ir nebuvo labai sėkmingas dėl dar sezono pradžioje patirtos traumos, kas ir atsispindėjo sezono galutiniuose rezultatuose, galime pasidžiaugti dėl Alex. Sportininkas sugebėjo sveikas startuoti, sezoną pradėdamas Naujųjų metų pirmąją dieną ir jį baigdamas Didžiosios Britanijos čempionatu. Nors abu sportininkai nacionaliniame čempionate į finalus nepateko, tačiau sugebėjo juose dalyvauti ir kitose varžybose demonstruoti rezultatus, greitesnius nei 6.83s ir konkurencingus geriausiems Lietuvos sprinteriams.

Neįtikėtinus rezultatus demonstravo šių dviejų atletų treneris Jason Carty. Jis ne tik kelis kartus gerino savo asmeninius rekordus 60m rungtyje, bet ir Didžiosios Britanijos veteranų rekordus.
Vienos svarbiausių varžybų Be1 klubui buvo sausio 26 d. vykusi LAF (Lengvosis Atletikos Federacijos) taurė. „Be1“ klubą sudaro 20 sportininkų ir mes juos visus norėjome matyti šiose reikšmingose varžybose. Deja, galimybę mus atstovauti svarbiausiose klubų varžybose Lietuvoje gavo 16 sportininkų. LAF taurės varžybose buvo sudarytos dvi „Be1“ komandos po 8 sportininkus, kurios atstovavo ir kovojo II-oje klubų grupėje dėl patekimo į I-ąją. Abi mūsų deleguotos komandos užėmė 1-ąją ir 2-ąją vietas.

Visi šie asmeniniai ir komandiniai rezultatai nebūtų pasiekti, jeigu ne geranoriški ir profesionalūs mūsų rėmėjai. Norime nuoširdžiai jiems padėkoti už suteiktą paramą ir galimybę ne tik ruoštis įvairioms varžyboms, bet ir į jas išvykti šioms kompanijoms: Bridgestone, Tirebee Juta, Volkswagen, Padangų importuotojų organizacija, Girstučio sporto kompleksas, Maistas Sportui, Ambermix, Statybų ABC, Euroatletas, Grand Erp. Dar kartą tariame Jums ačiū už suteiktą įvairiapusišką pagalbą ir kad tikite mūsų darbu!