Turbūt ne kartą teko girdėti sėkmingų žmonių istorijas bei jų nueitą kelią pasiektų tikslų link. Pasiekti juos, tai kiekvieno individualus receptas į sėkmę. Daugelyje šių istorijų figuroja svarbiausias ingridientas – šeima. Šeimoje mes gauname šilumą, palaikymą, meilę ir vienybę, kurie padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Mes taip pat norime pasidalinti savo sėkmės istorija – „Be1“ šeimą papildė du perspektyvūs rutulio stūmikai: Dominykas Čepys ir Arminas Čečkauskas. Kaip malonaus pokalbio metu sportininkai užsiminė, būtent „Be1“ klubo šeimos idėja buvo faktorius, sužavėjęs juos mūsų veikla ir paskatinęs tapti šios šeimos dalimi bei prisidėti prie klubo pergalių ir projektų. Anot atleto Dominyko Čepio, „sužavėjo ko gero talentingiausių atletų susibūrimas viename klube, klubo vykdomos veiklos, perspektyvos, bei augimas.“

Savęs paieškos ir pirmi karjeros žingsniai

Dominykas, kaip ir daugelis kitų jaunuolių pradėjo sportininko kelią eksperimentais, išbandydamas įvairias sporto šakas. Nuo 7 metų jis pradėjo lankyti futbolą, kartu su komanda pasiekė neįtikėtinų rezultatų, tačiau likimas gabų atletą suvedė su, kaip jis pats teigia, vienu iš geriausių fizinio pasiruošimo specialistų, Andriumi Bajoru. Keli mėnesiai intensyvaus darbo asmeninėse treniruotėse ir Dominykas pradėjo savo rutulio stūmiko karjerą. „Po kelerių metų pradėjau važinėti į Klaipėda tobulintis pas dabartinį trenerį Valeriju Murašovą ir tai pakankamai „užkabino“. Jau 5 metai eina, kai sekmingai užsiiminėju lengvąja atletika.“ – džiaugėsi Dominykas Čepys.

Kaip ir Dominykas, Arminas Čečkauskas savo sporto šaką atrado ne iš karto, pirmas jo bandymas sporto pasaulyje buvo krepšininko karjera. Tėvų pastebėtas vaikinas buvo leistas mokytis žaisti krepšinį, tačiau ši kelionė labai ilgai nesitęsė. Dar besimokydamas pagrindinėje mokykloje vaikinas per kūno kultūros pamoką paemė į rankas rutulį ir nuo to laiko jo nepaledo. Dar būdamas vos 12 metų jau buvo pastebėtas savo mokytojo kaip perspektyvus atletas. Arminas pasakoja, jog „kūno kultūros mokytoja iš karto atkreipė dėmesį, jog turiu stiprią ranką ir paprašė, kad dalyvaučiau varžybose už mokyklą, ten stūmiau rutulį 7.32m, užėmiau 5 – tą vietą, ir tada… “. Varžybų metu pajutus vidinę motyvaciją ir didelį norą aplenkti savo oponentus, vaikinui įsižiebė ugnis viduje. Jo užsispyrimas padėjo jau po 2 mėnesių intensyvių treniruočių laimėti savo pirmąją taurę.

„Pilnas euforijos šaukiau ir rėkiau iš džiaugsmo!”

Visgi, kas motyvuoja sportininkus judėti į priekį ir nenuleisti rankų net sunkiausiu metu? Naujieji „Be1” nariai antrina vienas kitą, jog saldžiausi momentai sportininko gyvenime – tai jo tikslų įgyvendinimas.

Vienas iš tokių momentų Dominyko Čepio karjeroje buvo Europos jaunių čempionatas, kuriame užėmus 5-tą vietą sportininkas iškovojo kelialapį į Jaunimo Olimpines Žaidynes. „Negaliu net apsakyti, kas virė mano galvoje po varžybų. Grįžęs į viešbutį buvau pilnas euforijos, šaukiau ir rėkiau iš džiaugsmo, nes būtent AŠ patekau į Jaunimo Olimpiadą.“ – su šypsena prisiminė Dominykas.

Net ir tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio, todėl sportininkas šio sezono tikslų siekia jau nuo pirmų dienų mūsų klube. Dominykas dalinasi, jog „ pasiruošimas vyksta gan sklandžiai, treniruočių metu akcentuojamos mažos detales, kurios neabejotinai prives prie europos U-20 normatyvo ar net gi daugiau.“ Na, o kaip atpažint tikrą sportininką? Paklausus apie jo ateities planus ir svajones išgirsite atsakymą – „Olimpinės žaidynės“. Tikime, jog ši mūsų naujo šeimos nario svajonė bus įgyvendinta!

Svajonės – realūs ateities planai

Armino Čečkausko užvesti judėti į priekį taip pat nereikia papildomų pastangų –  vidinė ugnis jam neleidžia sustoti vietoje. Armino atmintyje stipriai įsirėžęs atsiminimas, kai sportininkas ne tik pasiekė Lietuvos rekordą, bet ir užėmė 5 – tą vietą Europos Jaunių Olimpiniame Festivalyje. Tad jaunuolio vasaros sezono planai –  patekti į U-23 Europos Čempionatą bei pasirodyti ten nepriekaištingai.

Kol kas, kaip Arminas teigia, jis yra „savo geriausioj formoj kokioje esu buvęs. Ateities svajonės atrodo kaip realūs planai. Viena iš jų yra ranka pasiekiama – tai sporto meistro titulas bei normatyvas į Europos Čempionatą Švedijoje. “

Dominyko bei Armino prisijungimas prie „Be1“ komandos mums – didžiulis komplimentas. Tikime, kad mūsų bendradarbiavimas ir draugystė atneš sportininkams daugybę pergalių ir drauge pasieksime daug tikslų! „Be1“ klubas pažada, kad prisidėsime siekiant įgyvendinti šių gabių sportininkų svajones būti geriausiais Lietuvoje tarp suaugusiųjų bei užlipti ant pakylos Pasaulio Čempionate arba net Olimpinėse žaidynėse!