Ar žinote, kokia yra mūsų istorija?

Viskas prasidėjo dar gerokai anksčiau, kai buvom dar tokie maži, kad beveik nebuvome matomi. Tačiau, kaip ir kiekvienas kūdikis, mes pradėjome augti. Be1, gimęs iš idėjos ir augantis dėl įdedamų pastangų, pradėjo bręsti. Ir tokioje jaunystėje klubas jau pasiekia savo pergalių. Kai atsiperka pastangos, atrodo, jog džiaugsmas tampa didesnis nei Usain Bolt išvystomas greitis.

Kas tai per pergalė?

Jau nuo žiemos sezono pradžios mes pradėjome kovas uždarų patalpų maniežuose ir sėkmingai užbaiginėsime jas vasarą. LLAF taurės varžybose (pagrindinėse klubų varžybose) mes turėjome iškovoti pergales, kad, pasibaigus birželio mėnesio LLAF taurės varžyboms, kitais metais galėtume iškilmingai save pristatyti I-oje klubų grupėje. Ir mums pavyko! Subūrę komandą, suinteresuotą bendruomenę, kuri nori siekti bendro tikslo ir pajusti Lietuvos maniežuose ir stadionuose trūkstamos konkurencijos skonį, mes siekėme iškelti savo Be1 klubo vėliavą šalia kitų stipriausiųjų. Ir štai – mes jau čia. Visai kaip su olimpiniu fakelu įsibrauname į 2020 metus būdami jau 1-oje klubų grupėje, kad galėtume pagąsdinti pačius stipriausius ir varžytis lygiavertiškai.

Ir kaip gi čia mums taip pasisekė?

Apie žiemos sezono situaciją jau esame pasakoję. Dvi suburtos Be1 komandos – dvi taurės mūsų lentynose. O vasarą, šį savaitgalį Utenoje vykusiose varžybose, vėlgi dvi suburtos Be1 komandos nusinešė abi aukščiausios prabos taures. Vis dėlto, nebuvo lengva užduotis lipti ant aukščiausios pakylos. Kodėl? Vien prisiminus, kaip atrodė varžybos, pagalvoji, kad tai visai nebuvo panašu į didžiulę šventę ir pasimėgavimą. Tikrai ne todėl, kad kažkas kažką būtų blogą bandę padaryti ar kad kas nors sklandžiai nebūtų vykę. Viskas šiuo klausimu buvo puiku… Tačiau viena priežastis nelinkėjo super aukštų rezultatų. O tai yra oras. Afrikietiškas karštis, 4m/s pūtęs vėjas į veidą, privertęs visus bėgti, šokti ar mesti tarsi į sieną, slegiantis tvankumas visus vertė miegančiais zombiais, kurie varžybų metu jautėsi vangūs. Tačiau visiems susirinkusiems dalyviams sąlygos buvo vienodos ir galų gale laimėjo tie, kurie buvo stipresni. Kaip kad pavyzdžiui Rokas Pacevičius, Karolina Deliautaitė ar merginų 4x100m estafetė (A.Staurylaitė, K.Deliautaitė, S.Baubonytė, A.Regalaitė – 47.72s). Čempionai, kurie namo parsinešė taures iš 400m ir 100m sprinto, kuriems nesutrukdė nei stiprus vėjas, nei tirpdantis karštis. Žinoma, nemažai kas puošėsi sidabru: Eva Misiūnaitė (400m – 53.91s, 200m – 25.23s), antroji Be1 merginų estafetė (4x100m – A.Markevičiūtė, L.Zemite, A.Šliževičiūtė, A.Unskinaitė – 49.35s), Alex Murdock (100m – 10.64s), Arminas Čečkauskas (rutulys – 17.28m). O kur dar bronza, kurią ant kaklo kabinosi Rokas Pacevičius (200m – 22.32s), Augustė Regalaitė (Šuolis į tolį – 5.95m), Zane Zemite (Šuolis į aukštį – 1.75m), Kamilė Gargasaitė (400m b/b – 1:02.98), Deimantas Špučys (400m – 49.32s). Žinoma, svarbus ir kitų mūsų sportininkų indėlis į klubo taškų sąskaitą, nes ir jie, nors ir nelipo ant apdovanojimo pakylos, puikiai kovojo vardan klubo taškų ir vedė jį link pergalės šiose varžybose.

O kaip gi varžybos be liūdnesnių akimirkų?

Sportas jau yra toks dalykas, kad kartais neišvengsi nei klaidos, nei kokio nors susižeidimo. Pavyzdžiui, vyrų 4x100m estafetė taip stipriai norėjo nugalėti, kad tiesiog tarp 2-o ir 3-io šimto metrų atžymos, kur turėjo įvykti lazdelės perdavimas… deja, jo nebuvo. Sportininkas per greitai pabėgo, netilpo į 20m koridorių, skirtą lazdelės perdavimui, ir štai – lazdelė neperduota, estafetės komanda taip ir nebaigė savo pasirodymo. Ir kas kaltas? Niekas. Tiesiog kartais sporte nepasiseka, taip pat būna klaidų, kurias būtina ištaisyti, tik jau kitų startų metu. Kas dar buvo skausminga? Eva Misiūnaitė, nors ir užbaigė savo bėgamą 200m distanciją, finišo liniją kirto ant vienos kojos, kadangi kitos ji jau nebegalėjo priminti dėl pėdoje atsiradusio skausmo. Kaip tai nutiko? Bėgimo metu ir tiek.

Kas dar nutiko šį savaitgalį?

Mus nuolatos labai stebina mūsų šokliukės sesutės – Zane ir Lasma Zemitės. Vos sudalyvavusios LLAF taurėje, jau po pirmos dienos jos, kartu su treneriu, šoko į savo autobusiuką ir išvyko atgal į Latviją tam, kad nugalėtų šturmuodamos dar 7 rungtis. Ir ką jūs manot? Užsikabindamos po aukso ir bronzos medalį, jos užbaigė savo pasirodymus šį savaitgalį, nudžiugindamos visus savo kovinėmis dvasiomis ir ištverme vos per 3 dienas įveikdamos po 9-10 skirtingų sporto rungčių.

O kam dėkoti?

Nepaisant įvairiausių, gal ne visur sėkmingų sportinių pasiekimų, permainingų ir ganėtinai ekstremalių oro sąlygų, mes padarėme geriausia – iškovojome pergalę ir pakilome dideliu laipteliu aukštyn, kaip konkurencingas sportininkų klubas Be1. 2020, Olimpiniai metai ir 1-oji klubų grupe, mes a t e i n a m e ! Ateiname kovoti ir nepasiduoti tam, kad parodytume savo vienybę ir savo sportinį charakterį! Didelis A Č I Ū mūsų rėmėjams už pagalbą ruošiantis įvairiausiems startams: Bridgestone, Padangų importuotojų organizacijai, Tirebee, Euroatletui, LTeam ir LTOK, Ambermix, Recykl, Girstučio baseinui bei Juta.