Du BE1 aukšto meistriškumo sportininkų klubo atletai, du bėgikai ir du Aleksai– Aleksandrs Kucs ir Alex De Murdock suvienijo jėgas ir Londone kartu ruošiasi nustebinti bėgimo pasaulį. Prieš daugiau nei du mėnesius į Londoną treniruotis išvykęs Aleksandrs Kucs jau gali matyti pirmuosius treniruočių rezultatus – jis Londono uždarų patalpų 200 metrų bėgimo rungties čempionas.

Pastaruoju metu Aleksandrs Kucs gyvena užsidaręs trenerio Jason Juggler Carty “laboratorijoje”. Alinančios treniruotės kiekvieną dieną David Weir leisure centre Londone. Du su puse mėnesio, dvidešimt dvi valandos treniruočių per savaitę. „Kartais atrodo, jog man tuoj „nuvažiuos stogas“- po iškovoto titulo teigė bėgikas.

Rezultatai rodo, jog stengtis buvo verta, bėgikas tapo 2020 Londono uždarų patalpų čempionu. Sėkmingą bėgimą galite matyti vaizdo įrašė apačioje.


Rungtynių metu neišvengta ir kuriozų, oficiali greičio matavimo įranga neatlaikė Aleks greičio. Džiugu, jog tai nesutrukdė sportininkui tapti 2020-ųjų Londono uždarų patalpų U20 ir suaugusiųjų čempionu. Išsiaiškinti laiką varžybose padėjo arbitrų rankinis laikmatis, kuris užfiksavo Aleks laiką – 21,1 sekundė. „Jausmas nerealus – ir tapti Londono čempionu, ir uždarų patalpų varžybose fiksuoti tokį greitį!“- teigė Aleks.

BE1 aukšto meistriškumo sportininkų klubui šis rezultatas nėra siurprizas, klubas ir treneriai jau du metus sistemingai ėjo šiuo keliu, šio tikslo link. Rezultatas ir parodytas laikas leidžia tikėtis, kad Aleksandrui Tokijo 2020 olimpinių žaidynių normatyvas yra pasiekiamas. Su nekantrumu laukiame vasaros sezono ir turime vilčių, jog Aleks taps pirmuoju BE1 olimpiečiu.

Straipsnis apie Aleks olimpinį tikslą.