Karolis Maisuradzė, vienas iš BE1 galiūnų, kurie mažai kalba, bet daug ir kantriai dirba tam, jog pasiekti savo tikslus. Mokslus, sportą ir kariuomenę derinantis atletas, sutiko atsakyti į klausimus apie savo aistrą – rutulio stūmimą.

Nuo kelerių metų pradėjai sportuoti ir kaip atsiradai lengvojoje atletikoje?

Aš visada būdavau stipriausias klasėje ir pasižymėjau tvirtu sudėjimu, keletas mano klasiokų pradėjo užsiiminėti lengvąja atletika ir pakvietė prisijungti mane.

Kodėl pasirinkai rutulio stūmimą?

Pradėjus sportuoti, draugai mane pradėjo raginti išbandyti rutulio stūmimą sakydami „Tu tikrai galėtum stumti rutulį, esi stiprus, turi staigią ranką.“ Taip ir atsiradau šioje sporto šakoje.

Kaip atsiradai „BE1 SC“?

BE1 mane sužavėjo tuo, kad visi buvo kaip šeima, visi bendrauja tarpusavyje, vienas kitą palaiko. Kai prisijungiau prie klubo, mūsų buvo labai mažai, bet mes buvome labai stiprūs ir vieningi. Taip pat, klubas mane sudomino, nes jis rūpinasi sportininkais kaip savo vaikais, klubui svarbūs ne tik rezultatai, bet ir mūsų savijauta, sveikata, emocijos. Tai labai vertinu.

Kokia įsimintiniausia tavo akimirka sporte?

Mano įsimintiniausia akimirka buvo tuomet, kai turėjau įrodyti, jog esu vertas vykti į Europos jaunių čempionatą ir tai padariau.
Pirmas žingsnis buvo Lietuvos žiemos čempionatas. Į Lietuvos žiemos čempionatą vykau sunkiai sergantis, su didele temperatūra, treneris sakė nevažiuoti, bet aš esu labai užsispyręs, nepaisant visų trukdžių sugebėjau užimti pirmąją vietą.
Sekantis iššūkis, po dviejų savaičių tapo jaunių Pabaltijo čempionatas, į kurį vykau taip pat sunkios būklės ir iškovojau pirmąją vietą. Kartais užsispyrimas nėra bloga savybė, šiuose dviejuose etapuose sugebėjau įrodyti, jog esu vertas starto jaunių Europos čempionate Baku.
Kai jau norėjau pradėti koncentruotis ties šiuo čempionatu, iškilo dar vienas iššūkis – papildomos atrankinės varžybos. Viskas sprendėsi čia, bet labai džiaugiuosi, jog nepalūžau ir iškovojau pirmąją vietą, tai buvo galutinis ir nenuginčijamas įrodymas, kad į čempionatą vykstu aš ir niekas kitas.
Nors skeptikų buvo tikrai daug, bet Baku man pavyko iškovoti kelialapį į jaunių olimpines žaidynes, tai ir buvo mano triumfo akimirka.

Nors skeptikų buvo tikrai daug, bet Baku man pavyko iškovoti kelialapį į jaunių olimpines žaidynes, tai ir buvo mano triumfo akimirka.

Karolis Maisuradzė

Kaip motyvuoji save sportuoti?

Motyvuoju save tuo, kad dar nesu išpildęs visų savo tikslų rutulio stūmimo sporte, manęs laukia sporto meistro apdovanojimas ir jis jau labai arti.

Ar turi ritualų ar įpročių, kuriuos esi įpratęs atlikti prieš svarbius startus? Galbūt turi talismaną?

Turiu vieną įprotį, prieš varžybas, niekada neskutu barzdos. Yra sportininkų, kurie sako, jog prieš svarbias varžybas geriau nieko nekeisti, todėl jaučiuosi geriau jei to ir nedarau.

Kas rungties metu vyksta tavo galvoje?

Rungties metu dažniausiai galvoju apie kelis techninius elementus, kuriuos stengiuosi išpildyti treniruočių metu ir galiausiai stengiuosi „užsivesti“, atiduoti visą save, o tam reikia didelio susikaupimo.

Kokiu dar sportu domiesi, o galbūt ir praktikuoji?

Man labai patinka kovinis sportas, labai juo domiuosi. Vienas mano mėgstamiausių atletų, UFC kovotojas Conor McGregor. Jo istorija labai įdomi, jis, nors ir neturėjo sąlygų treniruotis, visuomet nuoširdžiai tikėjo savimi, o dabar, tik pažiūrėkite, turi viską. Svarbiausia pasitikėti savimi ir patikėti, kad esi geriausias ir geresnių nėra. Mano galva, tai yra viena svarbiausių formulių. Taip pat man patinka kovotojas Fiodoras Jemeljanenka, nes pasižymi vidine ramybe.

Kaip atrodo tavo kaip rutulio stūmiko dienotvarkė?

Dienotvarkė paprasta: atsikeliu, papusryčiauju, einu į universitetą. Jei ryte nėra paskaitų, einu į rytine treniruotę, jei paskaitų yra, tai darau po pietų. Valgau daug, kaip ir pridera rutulio stūmikui.

Kokias asmenines savybes išsiugdyti tau padėjo sportas?

Šis sportas man padėjo išugdyti užsispyrimą, pasitikėjimą savimi, komunikabilumą. Dar padėjo suprasti esminį dalyką, tai, kad be sporto gyventi nebegaliu.

Kurkime Lietuvos sporto istoriją kartu! Prisidėk prie talentingiausių Lietuvos sportininkų pergalių!

  • Skirdamas 2% GPM įvedęs gavėjo kodą 303270598: elektroninio deklaravimo svetainėje.  Formos pildymo pavyzdys ČIA.
  • Banko pavedimu, gavėjui VŠĮ BE1SC, sąskaitos nr.: LT57 4010 0510 0195 7994
  • Paypal pavedimu, paspaudus nuorodą: https://goo.gl/kvQVfW


Taip pat galite paremti paslaugomis ir daiktais, nes šiuo metu BeOne sportininkams trūksta:

  • Medicinos klinikos paslaugų;
  • Teisingų maisto papildų;
  • Sportinio inventoriaus;
  • Sporto psichologo paslaugų;
  • Dietologo paslaugų;
  • Aprangų;
  • Kompiuterių administracijai.