Šį savaitgalį, vasario 21-22-ą dienomis, Klaipėdoje vyko Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo lengvosios atletikos čempionatas, kuriame puikiai pasirodė BE1 sportininkų klubo atletai. Foto © Alfredas Pliadis

Čempionatas buvo sėkmingas BE1 sprinterei Karolinai Deliautaitei, kuri 60 metrų įveikė per 7,56 sekundes ir atkaklioje kovoje tapo Lietuvos čempione jubiliejinį 10 kartą.

Rutulio stūmimo rungtyje ant pjedestalo lipo net du BE1 sportininkai. Arminas Čečkauskas rutulį nustūmęs 17,08 metrų, tai yra geriausias sportininko uždarų patalpų rezultatas, kuris atnešė Arminui Lietuvos vicečempiono titulą. Ant kulnų vicečempionui lipo kitas BE1 atletas Karolis Maisuradzė, kurio rutulys skriejo 16,73 metrus ir tai sportininkui užtikrino trečiąją vietą.

800 metrų distancijoje triumfavo BE1 bėgikė Ramunė Klybaitė, kuri fiksavo 2:16,58 ir tapo čempione. Ramunė taip pat sudalyvavo ir 1500 metrų bėgime, kuriame užėmė 5-ąją vietą.

Puikūs rezultatai BE1 jaunimo fronte, visi trys dalyvavę atletai tapo Lietuvos čempionais ir jau šiandien Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės sudėtyje išvyko atstovauti šalį į Minske vykstantį tarpvalstybinį jaunimo mačą.

Augustė Markevičiūtė 400 metrų rungtyje distanciją įveikė per 59,71 ir tapo Lietuvos jaunimo čempione. Bendroje suaugusiųjų įskaitoje šis rezultatas bėgikei užtikrino 4-ąją vietą.

Šuolininkė į aukštį Atėnė Šliževičiūtė peršokusi 1,70 metro tapo jaunimo čempione, o bendroje įskaitoje, kartu su suaugusiųjų šuolininkėmis į aukštį Atėne rikiavosi trečia, ją aplenkė tik šuolininkės Airinė Palšytė ir Urtė Baikšytė.

BE1 galiūnas, sportininkas Dominykas Čepys, rutulio stūmimo rungtyje, jaunimo čempionate , taip pat įtvirtino savo favorito vardą ir nustūmęs rutulį 17,02 metrų tapo Lietuvos jaunimo čempionu.

Bendroje įskaitoje Kauno miestas, Lietuvos jaunimo ir suaugusiųjų čempionate be konkurencijos užėmė 1-ąją vietą.  

Visi BE1 sportininkų rezultatai:

60 metrų bėgimas moterys – Karolina Deliautaitė 1vt., Akvilė Janauskytė 13vt.
60 metrų bėgimas vyrai – Regimantas Tiškus 10 vt., Mikas Beinorius 18 vt., Paulius Kazlauskas DQ.
400 metrų bėgimas moterys – Augustė Markevičiūtė 1 vt. jaunimo čempionatas ir 4 vt. bendroje įskaitoje.
800 metrų bėgimas moterys – Ramunė Klybaitė 1vt.
1500 metrų bėgimas moterys – Ramunė Klybaitė 5 vt.
Šuolis į aukštį moterys – Atėnė Šliževičiūtė 1vt. jaunimo čempionatas ir 3 vt. bendroje įskaitoje.
Rutulio stūmimas vyrai – Arminas Čečkauskas 2vt., Karolis Maisuradzė 3vt.
Rutulio stūmimas jaunimas, vyrai – Dominykas Čepys 1vt.