Šiuo metu dauguma žmonių užsiima aktyvia veikla, kurios nauda mūsų kūnui yra neįkainojama. Būdų kaip palaikyti fizinį aktyvumą pasiūla yra tikrai gausi – sporto klubai, viešos treniruotės, aktyvaus laisvalaikio iniciatyvos. Tačiau kaip judėjimą palaiko sportininkai, kurių profesija – aktyvi veikla? „Be1“ sportininkai bei treneriai renkasi „Girstučio sporto kompleksą“, kuriame galima rasti 3 baiseinus, 2 grupinių užsiėmimų sales, treniruoklių salę, masažo studiją, pirčių kompleksą bei kitas naudingas paslaugas. Kodėl „Girstučio baseinas“? Savo patirtimi dalinasi „Be1“ atletinio rengimo treneris Vaclovas Stirbys bei lengvaatletė Eva Misiūnaite.

Kiekvieną dieną – kaip prie jūros?

„Aš pats asmeniškai dažnai po intensyvios darbo dienos einu tiesiog pagulėti vandenyje ir pasikaitinti pirtyje. Šis derinys labai padeda raumenims atsipalaiduoti po visos dienos darbų ar sunkios treniruotės.“ – dalinasi treneris Vaclovas Stirbys.

„Raumens atsipalaidavimui padeda tiek plūduriavimas – gulėjimas ant vandens, tiek lengvi pratimai su vandens srove.“- toliau pasakoja treneris. „Aktyvus raumens atpalaidavimas pasiekiamas darbu su vandens srove. Vandens srovė, tekanti tiesiogiai į raumenį, jį lengvai įvibruoja. Nestiprus vibracinių bangų sklidimas į žmogaus audinius juos padaro elastingesnius, tai yra, atpalaiduoja ne tik paviršutinius raumenis, bet ir giluminius. Elementarūs judesiai, įnervuojantys raumenį, suderinti su srovės skleidžiamomis bangomis, daro labai efektyvų poveikį atsipalaidavimo procese.“

Vandens procedūros ramina ir atpalaiduoja, kas yra labai svarbu po ilgos darbo dienos. Nesvarbu ar dirbi fizinį darbą, ar protinį, net keliolika minučių vandenyje padeda žmogaus organizmui atsigauti ir nuima susikaupusį stresą. Didžiąją dalį mūsų kūno sudaro vanduo, todėl dauguma vandens procedūrų padeda žmogaus organizmui atsigauti, išsivalyti ar suaktyvinti tam tikrus procesus. Susidūrus su trauma, sportininkams dažnai yra rekomenduojamos vandens procedūros, o daugeliui tai atstoja ir masažus.

Vanduo – vaistas po sportinių traumų

„Dirbome su vienu atletu, kuris priklauso Lietuvos rinktinei. Jis turėjo problemų su nugaros juosmenine dalimi ir šlaunies dvigalviu raumeniu. Kadangi trauma labai jautri, jos gydymui mes pritaikėme jam vandens procedūras – tiesiog gulėjimą ant vandens ir darbą su vandens srove. Darbas su vandens srove buvo pagrindinė priemonė, reabilituojant sportininką. Užsiėmimai trukdavo iki 1:30val., jų metu mes atlikdavome kojos sulenkimo iki 90º pratimus, į raumenį tekant srovei su tam tikromis pauzėmis ir intensyvumu, gale užsiėmimo bent 5min buvo skiriamos pagulėjimu ant vandens. Reabilitacija iki pilno atsistatymo truko 6 savaites, o skausmo sportininkas jau nebejautė po 2-os savaitės.“ – dalinasi patirtimi  Vaclovas.

„Girstučio sporto kompleksas“ yra patogus daug laiko neturinčiam žmogui. Anot „Be1“ klubo atletės Evos Misiūnaitės, „Girstutyje“ vyksta labai daug įvairių užsiėmimų, o kas geriausia, kad tiek sporto salės, tiek baseinai ir pirtys yra vienoje vietoje, yra nemažas jų pasirinkimas, todėl nereikia blaškytis po visą Kauną ieškant, kur galiu padaryti viską, ko man reikia.“ Sportininkė „Girstutyje“ dažniausiai naudojasi saunos paslaugomis „nes tai ne tik puiki atsipalaidavimo priemonė, bet ir geras būdas įkaitinus kūną, prasitempti raumenis.“Tiesa, pokalbio metu paaiškėja ir kita detalė, taip viliojanti sportininkę kuo dažniau apsilankyti sporto komplekse: kai lankausi „Girstutyje“, dažniausiai užsuku paskanauti ir  jų siūlomų kokteiliukų. Dar nė karto nesu lankiusis baseine ir neužsukusi į jame esančia kavinę, nes man ši vieta yra pramoga, leidžianti dar labiau atsipalaiduoti!”

Norintiems sutaupyti laiko, rasti visus patogumus, atsipalaiduoti bei pagerinti savo fizinę būklę, „Be1“ komanda siūlo apsilankyti „Girstučio sporto komplekse“. Kokybiškos paslaugos bei komplekse nuolatos atnaujinami įrenginiai – vieni geriausių, siūlomų Kaune. Lankydamiesi būtinai užsukite ir į kavinę, joje greičiausiai sutiksite tikrai ne vieną „Be1“ sportininką.