BE1 NFA skolina E. Jurjoną Serie A lygos Salernitana klubui.

BE1 NFA 18-metis žaidėjas Eduardas Jurjonas nuomos pagrindais keliasi į Italijos Serie A lygos U.S. Salernitana 1919 klubą.

Nors Eduardu paskutiniu metu domėjosi nemažai klubų, tarp kurių ir tokie grandai kaip A.S. Roma, nusprendėme, kad Salernitana klubas užtikrins puikią pradžią Eduardui įsitvirtinti Serie A lygoje. U.S. Salernitana noriai integruoja jaunus žaidėjus į pagrindinę komandą – tai buvo vienas iš esminių klubo pasirinkimo prioritetų. Eduardas jau treniruojasi su pagrindine Salernitana klubo komanda ir laukia savo šanso debiutuoti Serie A lygoje.

„Nors šis persikėlimas skausmingas mūsų klubui pradėjus pasirengimo procesą Optibet Pirmos lygos pirmenybėms, negalime prieštarauti akademijos prioritetams, todėl, gavę pasiūlymą, nusprendėme padėti Eduardui persikelti į užsienio klubą. Kiti jauni žaidėjai turės šansų įrodyti, kad jau yra pasiruošę užimti Eduardo vietą startinėje sudėtyje,“ – pasisakė BE1 NFA klubo vadovas Andrius Markevičius. „Noriu palinkėti Eduardui visokeriopos sėkmės naujame karjeros etape. Jau praėjusiais metais matėme, kad jis išaugo Pirmos lygos ribas, o, kadangi nepatekome į Optibet A lygą, stabdyti Eduardo progreso dėl naudos klubui tiesiog negalėjome.“ – sako klubo vadovas. 

Susisiekę su Italijoje jau besitreniruojančiu Eduardu, išgirdome itin gerų atsiliepimų apie klubą, kurį nuo šiol atstovauja jaunasis žaidėjas: „U.S. Salernitana“ yra itin geras klubas jaunų žaidėjų ugdymui ir tobulėjimui – klubas užtikrina galimybę augti aukšto meistriškumo klube ir aukšto lygio organizacijoje.“ Buvęs akademijos auklėtinis taip pat paminėjo, kad pradėjęs treniruotis užsienio futbolo klube nejautė didelio diskomforto, kadangi dar treniruodamasis BE1 akademijoje dirbo su treneriais iš skirtingų Europos valstybių, todėl buvo daug lengviau adaptuotis naujoje aplinkoje. ,,BE1 NFA yra išskirtinė organizacija, kadangi joje yra orientuojamasi būtent į jaunus žaidėjus, į jų integraciją į vyrų futbolą ir tolimesnius karjeros etapus. Akademija sudaro palankias sąlygas jaunų žaidėjų tobulėjimui – besitreniruodamas BE1 NFA jaučiau motyvaciją, kylančią tiek dėl trenerių darbo etikos, tiek dėl pačių žaidėjų atsidavimo.“ – pozityviai apie patirtį BE1 Nacionalinėje futbolo akademijoje atsiliepė perspektyvusis futbolo žaidėjas.

Linkime Eduardui kuo didžiausios sėkmės U.S. Salernitana klube bei nekantraudami laukiame sportininko debiuto Italijos Serie A lygoje!