Penktadienį po rytinės treniruotės į Gdanską išvykę futbolininkai nenustygo vietoje. Nors laukė ilga kelionė BE1 Nacionalinė Futbolo Akademija ruošėsi ant vejos parodyti viską ką moka geriausio.

Šeštadienį grupės etapą Nacionalinės akademijos futbolininkai pradėjo žaisdami prieš FC Chesterfield komandą. BE1 NFA susitikimą su britais baigė lygiosiomis – 1:1. Sekanti akistata Griunvaldo stadione laukė su Varšuvos Varsovia komanda, rungtynės baigėsi 3:1 akademikų naudai. Trečiąsias ir paskutines šeštadienio rungtynes mūsiškiai žaidė taip pat su Lenkijos komanda – Gdansko Lechia, rungtynių rezultatas po švilpuko buvo 2:2.

Po trijų grupės rungtynių BE1 NFA komanda turėdama 5 taškus grupėje rikiavosi antrieji, nusileisdami tik komandai iš Didžiosios Britanijos Chesterfield.

Šeštadienio rytą, atgavę jėgas, BE1 akademikai besiklausydami trenerių nurodymų apšilinėjo ir ruošėsi pusfinaliui. Išsidėstymas grupių lentelėje lėmė, jog pusfinalyje BE1 NFA susitiko su komanda iš Lenkijos Stadium Slaski, kuri A grupės rungtynes užbaigė pirmoje vietoje. Po inirtingos kovos ir abiejų pusių apsikeitimo įvarčiais, mūsiškiai sukaupę jėgas šventė pergalę rezultatu 2:1.

Turnyro finale BE1 NFA vėl susidūrė su britais – FC Chesterfield komanda, su kuria jėgas pasitikrino jau pačiose pirmosiose turnyro rungtynėse ir kovą baigė lygiosiomis. Deja, šį kartą fortūna šypsojosi Chesterfield komandai ir po įtemptų rungtynių BE1 NFA teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 2:1.

Prieš kelionę namo BE1 NFA į viršų kėlė antrosios vietos taurę. Taip pat per apdovanojimų ceremoniją buvo išrinkti komandų naudingiausi ir geriausi žaidėjai. Naudingiausiu žaidėju BE1 NFA gretose išrinktas Ernestas Gudelevičius, o geriausiu žaidėju tapo Džiugas Čečkauskas.

Komandos sudėtis:

Ugnius Avizovas, Adomas Norgėla, Vykintas Augustas Karjakinas, Matas Kazbaras, Ignas Skamarakas, Elingas Jonavičius, Jurgis Mikšiūnas, Džiugas Čečkauskas, Nojus Grūdis, Vilius Šivickas, Ernestas Gudelevičius, Vadim Šulžickij, Joris Naujokaitis, Simonas Antanavičius, Haroldas Jasunskis, Klaidas Jakštas.

Treneriai:

Nerijus Mačiulis, Dominykas Bartusevičius, Antonio Luigi Guglielmi, Daniel Okuniewski, Ricardo Casaleiro.