Po dvi savaites trukusių atostogų, liepos 20-ąją dieną, BE1 NFA futbolininkai grįžta į treniruočių ritmą. Visų amžiaus grupių žaidėjai pradeda pasiruošimą artėjančiam futbolo sezonui. Dalis jaunųjų BE1 NFA akademikų, pasiruošimą pradės futbolo stovykloje Nidoje, na o kitos amžiaus grupės su treniruočių procesu startuos Kaune.Tam, jog geriau suprasti akademijos veiklą pasiruošimo sezonui metu ir tikslus artėjančiam futbolo sezonui, trumpai pakalbinome futbolo akademijos vyriausiąjį trenerį Diogo Botas.

BE1 NFA komandos startuos šiuose nacionaliniuose čempionatuose:

BE1 NFA U19 – Lietuvos jaunimo U-19 futbolo čempionatas;
BE1 NFA U16 – Pirmos Lygos U-16 divizionas;
BE1 NFA U14 – Lietuvos jaunučių futbolo čempionato U-14 divizionas;
BE1 NFA U13 – Lietuvos jaunučių futbolo čempionato U13 divizionas,
BE1 NFA U11 – WellKid U-11 divizionas;
BE1 NFA U10 – WellKids U-10 divizionas,
BE1 NFA U9 – WellKid U-9 divizionas.

Trumpai įvardinkite, kokia yra pasiruošimo sezonui svarba?

Pasiruošimas sezonui, tai vienas svarbiausių momentų visų metų laikotarpyje. Šiuo metu vaikams nereikia į mokyklą, kas leidžia treniruotis tikrai intensyviai. Pasiruošimo metu, mes treneriai, turime progą patobulinti įvairius žaidimo aspektus ir vaikams įdiegti tokį žaidimo modelį, kokį norėsime matyti viso sezono metu. Šiuo metu, visų amžiaus grupių tikslas patobulėti kaip komandai ir kiekvienam individualiai suprasti kokia yra žaidėjo role komandoje.

Kiekvienoje treniruotėje stengsimės, jog žaidėjai artėtų prie to žaidimo, kokį mes norime matyti prasidėjus čempionatui. Dirbsime tam, jog visų amžiaus grupių vaikai iki čempionato pradžios pasiektų geriausią technikos, taktikos, fizinio pasirengimo ir psichologinį lygį.

Kokios veiklos futbolo aikštėje ir už jos ribų numatytos pasiruošimo futbolo sezonui metu?

Treniruotės, treniruotės ir dar kartą treniruotės. O be treniruočių, dalis mažųjų futbolininkų su trenerių išvyko į vasaros stovyklą Nidoje, numatyta keletas išvykų į turnyrus, draugiškos rungtynės.

Pasiruošimo metu diegsime savo žaidimo modelį, su fizinio rengimo treneriais keliausime į sporto salę, taip pat viliamės turėti komandos formavimo veiklų, tam jog sukurtume puikią atmosferą komandoje. Diegiant mūsų žaidimo filosofija yra labai svarbu, jog žaidėjai akademijoje jaustųsi kaip namuose, o komanda prilygtų antrajai šeimai, todėl svarbu bendrauti už aikštelės ribų ir mėgautis ugdymo procesu BE1 futbolo akademijoje.  

Kuo skiriasi akademikų veiklos pasiruošimo sezonui metu ir sezono metu?

Didžiausias skirtumas – treniruočių skaičiaus sumažėjimas ir varžybų skaičiaus augimas. Daugiau ar mažiau viskas išlieka taip pat. Abiem laikotarpiais koncentruosimės į žaidėjų futbolo supratimo ugdymą, sprendimų priėmimo tobulinimą, kas yra vienas iš raktų į sėkmę.

Kaip BE1 NFA vyriausiasis treneris, kokius tikslus išsikėlėte šį sezoną?

Pagrindinis tikslas yra padėti vaikams tobulėti futbolo srityje ir sukurti BE1 NFA žaidimo identitetą. Norime, jog visų amžiaus grupių BE1 NFA komandos, varžovams būtų atpažįstami kaip kokybišką ir intensyvų futbolą žaidžianti komandą.

Ko galime tikėtis iš BE1 NFA komandų? Koks bus akademijos žaidimo stilius?

Mes žaisime „pasitikintį savimi” futbolą, kur kamuolio kontrolė taps keliu kontroliuoti žaidimą ir sukurti šansus mušti kiek galima daugiau įvarčių. Stengsimės, jog visos BE1 NFA komandos žaistų itin intensyviai, visuose žaidimo stadijose. Dirbsime tam, jog oponentai jaustų spaudimą, nes mes būsime ta komanda kuri nori kontroliuoti kamuolį. Tikimės, kad ateinančio sezono metu, tai pavyks išpildyti ir mūsų žaidimo braižas bus atpažįstamas.  

Prisijungti prie BE1 NFA dar nevėlu! Registruokis į atvirą treniruotę ČIA.