Be1 jungia jėgas su “Ąžuolyno bėgimo” komanda

“Ąžuolyno bėgimas” – jau ketvirtus metus iš eilės vykstantis bėgimo renginys, vienijantis sporto profesionalus su mėgėjais entuziastais bendram tikslui: propaguoti sportą ir sveiką gyvenimo būdą. Vedami to paties tikslo, šiemet “Ąžuolyno bėgimo” renginyje dalyvauja ir Be1 klubas. Tiesa, nors mūsų komandoje apstu sprinterių, šiame renginyje įsiliesime ne tarp bėgikų, o tarp žiūrovų – klubo treneriai palaikyti dalyvių susirinkusiems žiūrovams ves nemokamą funkcinę treniruotę ratu.

Treniruotė vyks pačiame bėgimo įkarštyje – S.Dariaus ir S.Girėno stadiono apšilimo aikštelėje, 10km ir 15km distancijos bėgimo metu. Šių distancijų bėgimas prasidės 11val., kartu su juo – ir Be1 treniruotė.

Kas yra funkcinė treniruotė ratu?
“Tai treniruotė, kurios metu yra dirbama su savo kūno svoriu, įjungiant viso kūno tikslines raumenų grupes. Tokių treniruočių metu yra lavinamas funkcinis pajėgumas, kuris ugdo gebėjimą be didesnio vargo atlikti kasdienybėje pasitaikančius pratimus, darbus ar užduotis tiek namų aplinkoje, tiek sporte. Tokio pobūdžio treniruočių esminis principas – atkarototi judesius, su kuriais dažniausiai susiduriama kasdienėje veikloje. Šiuo metu šio tipo treniruotės yra labai populiarios, tad siekiant įvairovės, atliksime funkcinę treniruotę ratu, kurios metu yra atliekamas funkcinis veiksmas tam tikru intervalu, kuris cikliškai kartojasi.” – treniruotę pristatė ją vesianti trenerė, Eva Misiūnaitė.

Išgirdę apie šią iniciatyvą, prie renginio nusprendė prisijungti ir mūsų partneriai “Euroatletas”, kurie suteiks visą įrangą, reikiamą treniruotės efektyvumui užtikrinti – “Pure2improve” sporto inventorius padės išbandyti dalyvių jėgas vikrumo, koordinacijos, greičio ir kituose pratimuose.

Kviečiame prisijungti ir “Ąžuolyno bėgimo” dalyvius aktyviai palaikyti Be1 treniruotėje.