“Be1” prisiviliojo vieną talentingiausių Latvijos sportininkų 

Vos priėmus sprendimą plėsti komandos sudėtį prijungiant prie jos kitų valstybių atletus, „Be1“ sporto klubas sulaukė neįtikėtino pasiūlymo. Vienas perspektyviausių Latvijos lengvaatlečių, Aleksandrs Kucs, išreiškė norą tapti šio klubo dalimi.

„Tiesą sakant, buvome džiugiai nustebę jog jis pats mus susirado. Sportininkai bendrauja tarpusavyje ir kalbos apie mūsų veiklą gana greitai sklinda. Kai pradėjome vykdyti savo veiklą, aplinkiniai iš karto pastebėjo, kad tai darome rimtai ir iš visos širdies, kaip įmanydami stengiamės, kad kiekvienu sportininku būtų kuo geriau pasirūpinta. Tokie dalykai paslaptyje nelieka. Jau dabar turime virš 20 potencialių kandidatų, kurie nori ir yra pajėgūs prisijungti prie klubo, tiesiog deriname galimybes su rėmėjais. Pradžiai turime užsitikrinti finansavimą bent metams į priekį. Nenorime sportininkų priimti, o vėliau suprasti, kad neturime resursų rūpintis.“, – bendradarbiavimo detales atskleidė puikiai lengvosios atletikos virtuvę pažįstanti lengvaatletė Eva Misiūnaitė.

Iš vos 24 tūkst. gyventojų turinčio Jekabpilio miestelio kilęs ir visad besišypsantis Aleksandrs per paskutinius kelerius metus kaip vijurkas įsisuko ne tik į Latvijos, bet ir Pasaulio jaunųjų lengvaatlečių elitą. Savo amžiaus grupėje konkurencijos Latvijoje neturintis sprinteris jau spėjo patekti ir į Pasaulio čempionatą, kuriame varžėsi su dvejais metais vyresniais sportininkais ir tapo Latvijos vicečempionu, rungdamasis su suaugusiais. Dabar jaunojo talento galvoje po truputį pradeda kirbėti mintis apie Tokijo olimpiadą ir nauji jo komandos draugai tam visiškai pritaria.

„Labai džiaugiamės, kad prie komandos prisijungė toks pajėgus sportininkas. Jei per pusę metų sugebėjome prisivilioti vieną perspektyviausių latvių, galbūt per ateinančius penkis, prisiviliosime ir Jamaikos sprinterius“, – juokavo klubo vadovas A.Markevičius.

„Žinoma, tokios kalbos tik juokų lygyje, bet turime kelis labai ambicingus projektus, mąstome visiškai nestandartiškai. Bet tik nebijodami svajoti galim sukurti kažką išskirtinio. Tikimės, kad apie savo artimiausius planus galėsime neužilgo informuoti visuomenę.“, – apie ambicingus ateities planus mįslingai užsiminė A.Markevičius.